A24.com.tr » teknoloji » Discord indir | Discord nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

Discord indir | Discord nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

Discord indir | Discord nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

Sesli iletişim imkanı sunan Discord nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Discord indirmek isteyen vatandaşlar haberimizi takip edebilirsiniz...

Discord hakkında ayrıntılı bilgiye ve Discord indirme bağlantısına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Discord nedir?

Discord uygulaması bir sesli iletişim uygulamasıdır. Bu uygulama ile arkadaşlarınız ile internet üzerinden kolay bir şekilde iletişim sağlayabilirsiniz. Uygulamanın güzel yanlarından biri tamamen ücretsiz olmasıdır. Tabi ayrı ücretli bir paketi var fakat bana göre gereksiz. Hareketli avatarlar filan kullanabiliyorsunuz. Kendi kanalınızı da ücret ödemeden açabiliyorsunuz. Discord kayıt işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı bilgisayarınıza indirebilir ve kurabilirsiniz. Bu uygulama bilgisayarda, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda da kullanılabilmektedir.

Kayıt ve Doğrulama

Discord’a kayıt olmak oldukça kolaydır. Yeni kullanıcıların, Discord’u açabilmeleri için herhangi bir e-posta adresine ihtiyacı yoktur! discordapp.com adresine girdikten sonra “Open Discord” butonuna basıp kullanıcı adını (ki bunu istediğin zaman değiştirebilirsin!) girdikten sonra uygulamamızı kullanmaya başlayabilirsin:

Discord’un sunduğu tüm sohbet fonksiyonlarının tadını çıkarabilirsin, ancak hesabının kontrolünü almak için e-posta adresini doğrulaman oldukça önemli. Bu sayede kullanıcı adın ve ayırıcı numaran (kullanıcı adınızın hemen yanındaki dört haneli kod) ile birlikte katıldığın tüm sunucuları da koruyabilirsin!

Hesabını üzerinize almak için, uygulamanın tepesinde bulunan turuncu çubuk içerisinde bulunan Hesabını Sahiplen butonuna tıkla:

Sana yollanan e-postada bulunan bağlantıya tıkla, işte hepsi bu kadar!

Sunucular; Nasıl çalışıyor?

Discord’da yapılan sesli ve metin sohbetlerinin büyük bir çoğunluğu sunucular içerisinde geçer. Sunucular iki parça halinde bir merkez görevi görürler: metin kanallarıve ses kanalları. Katıldığın her sunucuyu devasa bir ağaç evi olarak düşünün, katıldığın her kanal arkadaşlarınla sohbet edebileceğin bir odayı temsil ediyor! Metin kanalları arasında dilediğin gibi geçiş yapabilirsin! Ancak Discord üzerinde sadece tek bir sesli sunucuda bulunabilirsin. Discord uygulamanın en solunda bulunan kolon senin sunucu listendir. Bir sunucuyu eklediğin zaman, dikey listeye küçük daire şeklinde eklenir: 

Yeni bir sunucu ekleyebilmek için, aşağıdaki "+" simgesine tıklaman yeterli.

Şimdi sunucunu kurdun, arkadaşlarını davet etmen için sadece tek bir adım kaldı. Genel sohbet kanalının hemen yanında bulunan “Anlık Davet Oluştur” butonuna basarak, bir anlık davet oluştur.

Bonus olarak, #genel-sohbet kanalına sağ tıklayarak da zafere ilerleyen yolda adım atabilirsin:

Discord uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

DİSCORD İNDİR (TIKLAYINIZ)

YORUMLAR
  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)
iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)