A24.com.tr » politika » Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıların amacı bizi birbirimize düşürmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıların amacı bizi birbirimize düşürmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıların amacı bizi birbirimize düşürmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artan terör saldırılarının amacının, Türk milletini birbirine düşürmek olduğunu ama bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki 33. Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye ve Türk milleti terör örgütleri üzerinden adeta ateşle imtihana tabi tutuluyor. Bu saldırılarla başa çıkabilecek güce sahibiz. Bu asimetrik saldırılarda maalesef kayıplarımız oluyor. Bu saldırıların asıl amacı duygularımızı aklımızın önüne geçirmektir bizi birbirimize düşürmektir. Toplumumuz içinde var olan fay hatlarını kırma amacı güdenler her fırsatı kullanmaktan çekinmiyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Dik ve soğukkanlı duracağız. Kaçmak namertlerin işidir, bizim milletimiz merttir.

Bugün Türkiye yeni bir istiklal mücadelesi içindedir. Bu mücadeleyi kazanırsak, 2023 hedeflerimize de ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendireceğiz. Kaybedersek, 100 yıl önce başarılamayan bir Sevr tezgahı yeniden önümüze getirilecek. Tüm vatandaşlarımızın, sorumluluk sahibi herkesin bu bilinçle meseleye yaklaşması, üslubunu, tavrını, sözünü ona göre belirlemesi gerekiyor.

Türkiye teröre teslim oldu demek teröristle terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır. Çünkü onların tüm amacı birilerine işte bu sözü söyletmektir. Bu sözü ifade eden kişi siyaset yapmıyor şer ittifakının değirmenine su taşımız oluyor.

Türkiye'nin kendi güvenliği için bölgesinde yürüttüğü mücadeleyi 'başka devletlerin içişlerine karışmak' olarak gören bir kafa, olup bitenlerden hiçbir şey anlamıyor demektir. DEAŞ'a karşı en etkili mücadeleyi veren bir ülkeyi, hala 'bu alçak örgüte destek sağlıyor' imasıyla suçlamak, tam da terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye saldıranların istedikleri türden bir söylemdir.

Ülkemizde yıllarca Kürt sorunu kavramını istismar edenlerin dertlerinin Kürt kardeşlerim olmadığı çukur eylemleriyle ortaya çıkmıştır. Bölücü örgüte dinimizi istismar eden FETÖ gibi DEAŞ gibi örgütlere ne yapılıyorsa mezhep ayrımcılığı veya hayat tarzı üzerinden milletimizi istismar etmeye çalışanlara aynı muamele yapılacaktır.

Ortaköy saldırı ile Gaziantep saldırı arasında ne fark var? O da büyük bir vahşet katliam değil miydi? Gaziantep saldırısına gösterilmeyen bu türden tepkiler Ortaköy saldırısına yapılınca oraya soru işaretini koymamız gerekiyor. Türkiye'de kimsenin hayat biçimi sistematik bir tehdit altında değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. Buna 14 yıllık iktidarımız döneminde fırsat vermedik. Aksini iddia eden varsa, somut örnekleriyle bunu ortaya koymak mecburiyetindedir. Hayat tarzı baskısı altında kalan tek bir kişi var mı? Kimin yediğine içtiğine giydiğine karışılmıştır soruyorum. Sosyal medya üzerinden hala utanmadan bunları yazabiliyorlar.

Hayatı, Türkiye'yi bir kesimin diğerleri üzerinde tahakküm kurduğu bir ülke haline getirmek isteyenlere karşı mücadeleyle geçmiş şahsımdan başka, farklı bir davranış bekleyenler daha çok beklerler. Çünkü biliyorum ki dünyadaki ve ülkemizdeki herkesin aynı hayat biçimine sahip olma mecburiyeti yoktur.

Bu ülke ve bu devlet hem ekmeğini yiyip hem de kendisine ihanet edenleri sırtında taşımak mecburiyetinde bırakılamaz. Biz milletimizle birlikte yürüttüğümüz istiklal ve istikbal mücadelemizi bu tescilli Ali Kemallere rağmen zafere ulaştıracağız hiç merak etmeyin.

Cuma günü Başbakanımızın bakanlarla Irak seyahati olacak diplomatik ilişkilerimizi iyi bir noktaya yeniden taşıyacağız.

Ekonomideki yorgunluğu atlatacağız. Vatandaşlarımdan bir ricam var, içinden geçtiğimiz günler döviz alınacak değil döviz satılacak günlerdir.

Başta kamu bankaları olmak üzere lütfen faiz oranlarını düşürün düşürün ki yatırımcı girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımlarını yapabilsin. Çok kazanacaktın biraz az kazan zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki. 10 kazanma 5 kazan.

Türkiye'nin şu andaki sorunu paranın yokluğu değil stabil hale geçmiş olması herkes alacağını tahsil etme borcunu öteleme derdine girdiğinde işin içinden kimse çıkamaz. Herkes elindeki parayı piyasa sürdüğü zaman bu sorun ortadan kalkacaktır."

YORUMLAR
  Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri
Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri