A24.com.tr » yaşam » Cumartesi eczane açık mı 2019 çalışma saatleri - Eczaneler hafta sonu kaça kadar açık

Cumartesi eczane açık mı 2019 çalışma saatleri - Eczaneler hafta sonu kaça kadar açık

Cumartesi eczane açık mı 2019 çalışma saatleri - Eczaneler hafta sonu kaça kadar açık

Cumartesi günü eczane açık mı? 2018 eczane çalışma saatleri ne? Eczaneler hafta sonunda kaça kadar açık oluyor?

Cumartesi eczane açık mı sorusu birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki eczanelerin çalışma saatleri kaçla kaç arasında? İşte 2018 yılı eczanelerin mesai saatleri hakkında ayrıntılı bilgi...

2018 ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

2018 eczane mesai saatlerini sizler için derledik. Sabah saat 08.30'da açılan eczaneler, akşam 19.00'a kadar hizmet verirler. Saat 19.00'dan sonra ise civardaki nöbetçi eczane sabaha kadar mesai yapar.

ECZANELER CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ AÇIK MI?

Eczaneler Cumartesi günü de mesai yapar. Cumartesi günü 09.00'da açılan eczaneler, akşam 19.00'a kadar hizmet vermeye devam ederler. Pazar günü ise nöbetçi eczaneler mesai yapar. 

Eczane ilaç satılan yerdir. Eczaneleri eczacılık fakültesinden mezun olan eczacı ünvanına sahip kişiler açabilmektedir. Eczanelerde yardımcı olarak çalışan kişilere de eczacı kalfası adı verilir. Eczane ruhsatları, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü'nün sorumluluğunda bulunur. Eczaneler Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı gibi kamu kurumları ve özel kurumlarla anlaşma yaparak vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılar.

Eczanelerin kullanım alanları 35 metrekareden küçük olamazlar. Yerler yanmaz ve kolay temizlenebilen yer kaplaması ile kaplanmalıdır. Bir ilçede birden fazla eczane varsa eczaneler arasında nöbet düzenlenir. Nöbet çizelgesi eczacı odası tarafından hazırlanır.

YORUMLAR
  Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)
Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)