A24.com.tr » eğitim » CHP'li Akar, MEB'e medya okuryazarlığı dersi için verilen sözü sordu

CHP'li Akar, MEB'e medya okuryazarlığı dersi için verilen sözü sordu

CHP'li Akar, MEB'e medya okuryazarlığı dersi için verilen sözü sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, referandum sonrasında söylenen sözleri hatırlatarak İletişimcilerin durumlarıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

 CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  iletişimciler için meclise önerge sundu.

Referandum sürecinde bir söz de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Medya Okuryazarlığı dersi ve bu dersin İletişim Fakültesi Mezunlarının vermesine yönelikti.

HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?

Bakan Yılmaz Medya okur yazarlığının en çok tercih edilen üçüncü seçmeli ders olduğunun, altını çizerek şunları söylemişti; "Otobüslerde, trenlerde, uçakta da görüyorsunuz. Herkes elinde cep telefonuyla uğraşıyor. Meclis'te bile. Güzel bir söz var, 'Hepimiz bir odadaydık fakat her birimiz farklı dünyalardaydık.' diyor. Şimdi öyle bir odada olup da farklı dünyalarda olan insanlar var. Bağımlılık yapabilmesi de doğru değil. Bağımlılık yapıyor mu? Yapıyor. Ne yapmak lazım? Bunu etkili, yerinde, kararınca kullanmak lazım. Bunun için bir eğitim gerekiyor mu? Gerekiyor. Medya okur yazarlığı... İnşallah bununla ilgili bir çalışmamız var. Bunu yapacağız’ demişti.

İLGİLİ HABER Bakan İsmet Yılmaz: Medya Okuryazarlığı ile ilgili bir çalışmamız var Bakan İsmet Yılmaz: Medya Okuryazarlığı ile ilgili bir çalışmamız var

Bu sözleri daha önce konuya ilişkin Kanun Teklifi de veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi. Akar önergesinde Avrupa ülkelerinin bir çoğunda Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olduğunu belirterek, bu dersi hangi branşların verdiğini ve Bakanın sözlerini hatıralatarak yapılan çalışmaları sordu.

BAKAN KENDİ SÖZLERİNİ YALANLADI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Akar’a verilen cevapta; Medya Okuryazarlığı dersinin İletişim Fakükltesi mezunları haricinde Sosyal bilgiler, Sınıf öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri tarafından okutulduğu ve bu dersi 2016-2017 eğitim öğretim yılında 289 bin öğrencinin seçtiği belirtildi. Ancak İsmet Yılmaz’ın Şubat ayında sarf etmiş olduğu çalışmalarımız var sözlerine ilişkin bir açıklamama yapmaması da referandum sürecinin bittiğini ve bu sözün unutulduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABER İLDEK: MEB’in medya okuryazarlığı dersi ile ilgili tutumu etik değil İLDEK: MEB’in medya okuryazarlığı dersi ile ilgili tutumu etik değil

 

YORUMLAR
  Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!
Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!