A24.com.tr » dünya » Çavuşoğlu'ndan NATO'ya S-400 göndermesi

Çavuşoğlu'ndan NATO'ya S-400 göndermesi

Çavuşoğlu'ndan NATO'ya S-400 göndermesi

Türk-İtalyan Forumu için Roma'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO ile yaşanan S-400 gerilimine ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, Türkiye'nin hava sahasını korumak zorunda olduğunu söyledi.

NATO ile yaşanan S-400 hava savunma sistemleri gerilimine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun tavrını eleştirerek, "Siz vermezseniz başka yerden alırız." şeklinde konuştu. 

10. Türk-İtalyan Forumu'na katılmak ve temaslarda bulunmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano ile bir araya geldi.

Türk-İtalyan Forumu'na ev sahipliği yapacak Unicredit Bankasının Roma'daki genel merkezindeki görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Görüşmede Türkiye-İtalya ilişkileri, Türkiye-AB ilişkileri, Libya, Suriye, Lübnan ve Orta Doğu'daki gelişmeler ile iki ülkenin de karşı karşıya kaldığı sığınmacı sorunu ele alındı.

TÜRKİYE, HAVA SAHASINI KORUMAK ZORUNDA

Görüşme sonrası iki bakan basın açıklaması düzenledi. Mevkidaşı Angelino Alfano ile gazetecilerin karşısına çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin herhangi bir pozisyon değişikliğine gitmediğini söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Hava sahamızı korumak zorundayız. Müttefiklerimizden alamıyoruz, başka yerden alırız" şeklinde konuştu.

NATO TÜRKİYE'YE DESTEK VERMEYE YANAŞMIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var."

RUSYA'YLA YAKINLAŞMA ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ÇOK YÖNLÜ POLİTİKAMIZ VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin çok yönlü bir dış politika izlemeye hakkı olduğunu da söyledi.
Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasına yönelik eleştirilere de tepki gösteren Çavuşoğlu, "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sırasında NATO'ya üye bazı ülkelerin dışişleri bakanlarının 'ilişkileri düzeltme talebi'nde olduğunu söylerken ilişkileri düzeltir düzeltmez aynı dışişleri bakanları 'Neden Rusya ile bu kadar yakınsınız?' diye eleştiriye başladı" dedi.

YORUMLAR
  Demet Özdemir ile Furkan Palalı aşk yaşıyor
Demet Özdemir ile Furkan Palalı aşk yaşıyor