A24.com.tr » medya » Büyük Budapeşte Oteli filminin konusu ve oyuncuları

Büyük Budapeşte Oteli filminin konusu ve oyuncuları

Büyük Budapeşte Oteli filminin konusu ve oyuncuları

25 Eylül Çarşamba akşamı ATV'de oynayacak olan Büyük Budapeşte Oteli filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Peki filmin konusu nedir?

2014 yılında gösterime giren Büyük Budapeşte Oteli, oldukça ilginç bir hikaye sunan komedi, dram ve polisiye filmi.

Yönetmen koltuğunda Was Anderson'ın oturduğu filmde oyuncu kodrosunda Ralph Fiennes, Tony Revolori, F.Murray Abraham gibi usta isimler yer alıyor.

Büyük Budapeşte Oteli, 25 Eylül Çarşamba akşamı saat 00:15'te ATV'de!

FİLMİN KONUSU

20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikâyede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir.

YORUMLAR
   23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi
 23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi