A24.com.tr » teknoloji » Blockchain Türkiye Platformu'nun üyeler buluşması gerçekleşti

Blockchain Türkiye Platformu'nun üyeler buluşması gerçekleşti

Blockchain Türkiye Platformu'nun üyeler buluşması gerçekleşti

Blockchain Türkiye Platformu'nun üyeleri, DAO, NFT ve KVKK raporlarını paylaşmak üzere bir araya geldi.

“Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla çalışan Türkiye Bilişim Vakfı platformlarından Blockchain Türkiye Platformu, kuruluşunun beşinci yılında, çalışma gruplarının faaliyetlerini aktarmak ve platform üyelerinin katkılarıyla hazırlanan DAO, NFT ve KVKK raporlarını paylaşmak üzere bir araya geldi.
 
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde, Türkiye'de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmak amacıyla kurulan Blockchain Türkiye Platformu'nun (BCTR) üyeler buluşması 21 Haziran'da gerçekleşti.
 
Toplantıda, son bir yıl içerisinde çalışma gruplarında üretilen özgün içerikler ve raporlar yönetim kurulu üyeleri tarafından 15'er dakikalık sunumlarla aktarıldı.
 
“BCTR hem ülkemizde hem dünyada örnek bir model”

Kuruluşunun beşinci yılında Blockchain Türkiye Platformu'nun STK projelerinin sürdürülebilirliğine muazzam bir örnek olmaya devam ettiğini söyleyen TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Yeni teknolojilerin yaşamları hızla değiştirdiği bir ortamda belki de en önemli kırılımların yaşanmasına aracılık edecek teknolojilerin ve iş yapış modellerinin başında gelen merkeziyetsiz yapılar konusunu ve yaratacağı etkileri doğru anlamak, büyük bir ekosistem içerisinde paylaşmak ve birlikte değer yaratmak hedefiyle çıktığımız yolda bugün memnuniyetle görüyorum ki BCTR bu yeni teknoloji başlığı için sadece ülkemizde değil dünyada da örnek bir model olarak kabul görüyor. Ürettiği saygın-özgün içerikler sadece özel sektör için değil aynı zamanda akademi ve kamu kurumları için referans kaynak olarak kullanılıyor. İlk günden itibaren bu çalışmalarımızda bizlerle birlikte olan, rapor üretimlerine katkı veren, çalışma gruplarımızda aktif olarak yer alan başta değerli Yürütme ve Danışma kurullarımıza, büyük üye grubumuza ve bizlerle aynı masa etrafında çalışma nezaketi gösteren akademi ve kamu kurumlarınızın temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR
  Çocukların yaramazlıklarının sınır tanımadığının ispatı fotoğraflar...
Çocukların yaramazlıklarının sınır tanımadığının ispatı fotoğraflar...