A24.com.tr » teknoloji » Blizzard'ın yeni Diablo Immortal oyunu büyük tepki çekti

Blizzard'ın yeni Diablo Immortal oyunu büyük tepki çekti

Blizzard'ın yeni Diablo Immortal oyunu büyük tepki çekti

Blizzard'ın sadece mobil platformlara gelecek olan yeni Diablo oyunu Immortal oyunculardan büyük tepki çekti. Peki Diablo Immortal nasıl bir oyun, ne zaman çıkacak, pc için çıkacak mı, Türkçe mi?

Blizzard tarafından ehr yıl gerçekleştirilen BlizzCon etkinliğinde yeni Diablo oyuun duyuruldu. Yeni oyun duyrulmasına duyuruldu ancak oyuncular bundan hiç de memlun değil. Peki Diablo Immortal nasıl bir oyun, ne zaman çıkacak, pc için çıkacak mı, hangi platformlara gelecek, Türkçe olacak mı, ne sevilmedi, oynanış videoları yayınlandı mı? İşte tüm merak edilenler...

Bilgisayar oyunu üreticisi Blizzard’ın ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen BlizzCon adlı etkinliğinde Diablo serisinin yeni oyunu Diablo:Immortal tanıtıldı. Önceki oyunlarıyla büyük bir hayran kitlesi toplayan Diablo serisinin yeni oyunu, oyuncular tarafından merakla bekleniyordu. Ancak yeni oyunun sadece mobil platformlara gelecek olması hayranlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Çinli dağıtım şirketi Netease Games ile ortak geliştirilen Diablo:Immortal önceki oyunlarda da bulunan Necromancer, Assassin gibi sınıfları ve bunların savaşacağı canavarları mobil platforma getiriyor. Blizzard ekibi bu oyun için oldukça heyecanlı görünüyor ancak oyuncularda heyecandan çok hayal kırıklığı ve öfke görmek mümkün.

“Akıllı telefonunuz yok mu?”

Etkinlikteki soru-cevap bölümünde bir oyuncu Blizzard ekibine bu oyunun bilgisayar versiyonu olup olmayacağını sordu. Ekip oyunun sadece Android ve iOS üzerinden oynanabileceğini söyleyince salondan protesto sesleri yükseldi. Bu protestoların ardından sahnedeki ekip üyesi “Akıllı telefonunuz yok mu? Tabletten ya da Nintendo Switch’ten de oynayabilirsiniz.” şeklinde yanıt verdi. Bu tavır internet üzerinden de tepkiler yükselmesine sebep oldu.

1 Nisan şakası mı?

Soru-cevap bölümünde mikrofonun başına geçen başka bir katılımcı “Bize vakitsiz bir 1 Nisan şakası mı yapıyorsunuz?” diye sorunca salondan alkışlar ve destek sesleri yükseldi. Bu soruya gülerek karşılık veren Blizzard ekibi bu oyunun kapsamlı bir Diablo deneyimi olduğunu ve bu oyunla birlikte yeni Diablo hayranları edinmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Diablo klonuna yeni görüntü”

İşin ilginci, Diablo:Immortal’ın yapımında yer alan Netease Games’in, tıpkı Diablo:Immortal gibi çalışan birkaç tane oyunu halihazırda piyasada. Hatta bu oyunlar daha önceden Diablo klonu olarak görülüyordu. Hayranlar Blizzard’ı, yeni bir Diablo oyunu yapmak yerine mevcut bir oyunun görüntülerini ve hikayesini değiştirip bunu yeni Diablo oyunu olarak sunmakla suçluyor. Blizzard ekibi ise Diablo:Immortal’ın sıfırdan hazırlanan bir mobil oyun olduğu konusunda ısrarcı.

Tüm bu tartışmalar Blizzard’ın Youtube’a yüklediği Diablo:Immortal tanıtım videosuna da etki etti. An itibarıyla 15 bin kez beğenilen videoya 391 bin kişi eksi oy verdi. Video, Youtube’un en beğenilmeyen videolarından biri olarak tarihe geçmek üzere. Ancak bir Youtube kullanıcısı, Blizzard’ın oylamalara müdahale ettiğini ve eksi oyları sildiğini iddia ediyor. Youtube normalde kullanıcılara eksi oyları silme imkanı vermiyor. Eksi oyların azalma sebebinin, Youtube’un video oylamalarında bot aktivitesi tespit olması olabileceği de iddia belirtiliyor. Ancak Blizzard’ın video altındaki olumsuz yorumları sildiği biliniyor.

Diablo 2 Yapımcısı: "Blizzard Artık Oyuncuları Anlamıyor"

Diablo 2 yapımcısı eski Blizzard çalışanı Mark Kern, kişisel twitter hesabı üzerinden Blizzard Entertainment hakkında, özellikle Diablo Immortal duyurusuna ilişkin, bazı açıklamalarda bulundu.

"Söylemekten nefret ediyorum ancak gördüğünüz şey Blizzard'ın artık oyuncuları anlamadığı."

"Diablo'nun bir mobil versiyonuna sahip olmakta yanlış bir şey yok. Doğrusu, ben de böyle bir seçenek olmasını isterdim. Ancak oyunun tanıtılma şekli ve Blizzard yönetiminin tepkiyi tahmin edememesi beni şaşırttı. Blizzard eskiden gerçekten oyuncu odaklıydı."

Mark Kern ayrıca "Diablo 4 olmayacağını bilsek bile PC oyuncularına bir PC oyunu görecekleri şeklinde bir beklenti" yaratıldığını ve Blizzard'ın Diablo Immortal duyurusu ile oyunculara "sağ gösterip sol vurduğunu" belirtti.

Bethesda Softworks de E3 2018 basın konferansında The Elder Scrolls: Blades adlı bir mobil oyun duyurmuştu ve çok fazla bir olumsuz tepki almadı. Çünkü şirket sadece bu oyunu duyurarak tepki çekeceğini bildiği için çıkmasına daha çok zaman olan The Elder Scrolls VI'yı erkenden duyurdu. Blizzard ise BlizzCon 2018 açılış seremonisinin sonuna sakladığı duyuru mobil Diablo oyunu oldu ve oyuncuların asıl beklediği Diablo II'nin remaster sürümü ve Diablo IV hakkında hiçbir şey söylemedi. Buradaki haberde bahsettiğimiz üzere de oyunculardan çok sayıda olumsuz tepki aldı.

NetEase ortaklığıyla geliştirilen ve hikaye olarak Diablo 2 ile 3'ün arasında geçecek mobil devasa çok oyunculu çevrimiçi aksiyon rol yapma oyunu Diablo Immortal iOS ve Android cihazlar için çıkacak. Çıkış tarihi açıklanmadı.

YORUMLAR
  12 Eylül darbesinde 37. Yıl!
12 Eylül darbesinde 37. Yıl!