A24.com.tr » eğitim » “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, 2024'e yeni bilim etkinlikleriyle başlıyor

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, 2024'e yeni bilim etkinlikleriyle başlıyor

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, 2024'e yeni bilim etkinlikleriyle başlıyor

Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi'nin ocak ayı etkinlikleri “Fizik, Matematik ve Farmakoloji” bilim dallarında gerçekleşecek.

Bilim Kahramanları Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkıları ile gerçekleşen “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi 2024'ü yeni bilim etkinlikleriyle karşılıyor.

14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri, ücretsiz bilim etkinliklerine çevrimiçi ve fiziki olarak katılabiliyorlar. Proje kapsamındaki etkinliklere katılım gösteren gençlere katılım belgesi de veriliyor.

Hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler için bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, gençlere bilim sevgisini aşılamak, bilim insanlarıyla birebir diyalog geliştirerek onların merak duygularını beslemek, soru sormalarını teşvik etmek ve geleceğin bilim insanları olmaları noktasında çevreleriyle birlikte onlara ilham olmak amacıyla Bilim Kahramanları Derneği ile 2021 yılından bu yana Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi'ni sürdürüyor.

Gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde lise öğrencileri, farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyorlar.

Tamamı ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına ise Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Bilim Etkinlikleri Ocak Ayı Takvimi:
10 Ocak 2024 Çarşamba, saat 18.30-20.00
Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Deligöz ile “Küçük Şeylerin Hikayesi: Nanomalzemeler” konulu Online Bilim Etkinliği:

Prof. Dr. Engin Deligöz: “Nano malzeme, bir veya daha fazla dış ölçüsü nano boyutta olan malzemedir. Nano boyut, maddenin atomdan önceki son basamağıdır. Bir malzemenin makro/mikro boyutta sahip olduğu optik, mekanik, elektriksel ve renk gibi özellikler nano boyutta farklılık ya da tam tersi bir özellik gösterebilir. Hatta makro/mikro boyutta oluşmayan bazı fiziksel özellikler, nano boyutta ortaya çıkabilir. Bunun en önemli nedeni, malzemenin boyutunun küçülmesiyle beraber yüzey alanlarının hacimlerine oranlarının artmasıdır. Yüzey alanı/hacim oranı arttıkça, düşük moleküler ağırlığa sahip maddeler oluşturmak mümkündür” dedi.

18 Ocak 2024 Perşembe, saat 18.30–20.00
Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı ile “Matlab'da Matematiksel İşlemler ve Grafik Çizimleri” konulu Online Bilim Etkinliği:

Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı: “Matlab'da Matematiksel İşlemler ve Grafik Çizimleri başlıklı etkinliğimizde liseli öğrencilere, ilk olarak Matematiksel Paket Programlarından biri olan MATLAB programı hakkında bilgilendirme yaparak ve program menüsünü tanıtarak etkinliğimize başlayacağız. Daha sonra, MATLAB'de temel matematiksel işlemlerin nasıl yapılacağının yanı sıra MATLAB'ın hazır fonksiyon komutlarını tanıtacağız. Matlab'da trigonometrik, logaritmik ve üstel fonksiyonların nasıl ifade edildiği, fonksiyon tanımlama işlemi, fonksiyonların değeri hesaplaması, matris işlemleri, determinant, matrisin tersi, matris ve vektörün boyutunun bulunması, cebirsel sistem çözümü, limit hesabı, türev hesabı ve integral hesabı gibi matematiksel işlemlerin nasıl yapılacağını uygulamaları ile göstereceğiz. Son olarak, Matlab'da tekli ve çoklu grafik çizimlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vererek bunların uygulamalarını yapacağız” diye belirtti.

29 Ocak 2024 Pazartesi, saat 18.30-20.00
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Çadırcı ile Online Bilim Etkinliği:

Bilim Etkinlikleri *Kayıt Formu: http://bitly.ws/uWNd  
Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: atolye@bilimkahramanlari.org  

* Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu, velilerinin doldurması beklenmektedir.

YORUMLAR
  Instagram ile hayatımıza giren en sıra dışı fenomen isimler
Instagram ile hayatımıza giren en sıra dışı fenomen isimler