A24.com.tr » sağlık » Beyin emarı (MR) nasıl çekilir, ne kadar, kaç dakika sürer?

Beyin emarı (MR) nasıl çekilir, ne kadar, kaç dakika sürer?

Beyin emarı (MR) nasıl çekilir, ne kadar, kaç dakika sürer?

Hastalıkların teşhisinin konulabilmesi açısından beyin emarı günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte daha kolay halledilebilmektedir. Peki beyin emarı kaç dakika sürer, nasıl çekilir?

 Birçok kişinin en çok çekindiği durumlardan biri olan MR çektirme nasıl yapılıyor, emar çekimi kaç dakika sürer?

Doktorunuz sizi muayene edip istek yaptıktan sonra devlet hastaneleri, özel hastaneler veya özel görüntüleme merkezlerinde emarınızı çektirebilirsiniz. Tabi emarınızı çektirebilmek için bazı şartlar gerekmektedir. Kalp pili, diş teli, emara uyumlu olmayan stentler, protezler, vücut içerisinde bulunan ameliyatta takılan vidalar, diş teli olan hastalar emar çekimine alınmazlar. Bunun sebebi emar cihazının metal olan her şeyi çekmesidir. Bu da hasta sağlığı açısından son derece önemlidir. Aksi takdirde hastanın ölümüne yol açabilir. Hastanın emar çekiminden önce yapması gerekenlerden biri de üzerindeki metal eşya, görüntüyü bozacak kıyafetleri (pantolon fermuarı, sütyen kopçası) çekim yapılacak bölgeye göre çıkarmasıdır. Bu size teknisyen tarafından çekime alınmadan önce söylenecektir.

Beyin emarı nasıl çekilir?

Teknisyen hastayı raylı bir kızak üzerine yatırır. Baş kısmı görüntü sağlayıcı veya sinyal alıcı diye adlandırabileceğimiz bir aparat içerisine yerleştirilir. Baş kısmı, hareket etmemesi için yanlardan desteklenir. Cihaz manyetik frekans dalgasıyla çalıştığından hasta gürültülü seslerden rahatsız olabilir. Bu rahatsız edici gürültüden etkilenmemek için hastaya kulaklık verilir. Kızak, baş emar cihazına girecek kadar ileri itilir; cihaz emar teknisyeni tarafından çalıştırılır. 1-2 dakika içinde ara ara kesilen cihaz sesleri duyulur. Gelişen teknolojiyle birlikte eskisi gibi emar öylece saatlerce sürmemektedir.Tabiki emar çekim süresi çekimi yapılacak bölgenin yerine göre farklılık göstermektedir.

Beyin emarı kaç dakika sürer ?

Beyin emarı gelişen teknolojiyle birlikte daha kısa sürmektedir. Günümüzde 15-20 dakika içerisinde hızlı bir şekilde görüntü sağlanabilmektedir.

YORUMLAR
  Oscar tarihinin unutulmaz kırmızı halı kıyafetleri
Oscar tarihinin unutulmaz kırmızı halı kıyafetleri