A24.com.tr » kültür-sanat » Benim Eserim 4 Projesi Ödül ve Kapanış Töreni Yapıldı

Benim Eserim 4 Projesi Ödül ve Kapanış Töreni Yapıldı

Benim Eserim 4 Projesi Ödül ve Kapanış Töreni Yapıldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleriyle,  Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından bu sene 4’üncüsü gerçekleştirilen Benim Eserim Projesi, Üsküdar  Üniversitesi’nde düzenlenen film gösterimi ve ödül töreninin yapıldığı kapanışla sona erdi.

Sunuculuğunu deneyimli oyuncu Gülsen Tuncer’in yaptığı törene, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Dr. Ziya Taşkent, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Esennur Sirer , Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan, SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, SETEM Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Koçak ve Benim Eserim projesi Jüri Başkanı Feza Sınar, Jüri üyesi Hakan Salih Dikmen ve  öğrenciler katıldı.

Proje, Fikri Mülkiyet Hakları ve Sinemada Asıl Eser Sahibi olan Yönetmen, Senarist ile  Özgün Film Müziği Bestecisinin Telif Haklarının korunması ve bu konuda farkındalığın arttırılmasını amaçlıyor. Yurt çapında düzenlenen Telif Hakkı konulu senaryo yarışmasında dereceye giren senaryolar  SETEM tarafından kısa film veya animasyon halinde çekilerek, kamu spotu gibi sosyal medya aracılığıyla kitlelere ulaştırılıyor.

Ayrıca Üniversitelerde bu filmlerin gösterimi sonrası gençlere, Telif hakkı sahipliği, Fikri Mülkiyet Hakları gibi konularda öğretim üyelerinin de katılımıyla bilgilendirme yapılıyor ve sorular cevaplandırılıyor.

Bu sene çalışmalara; Üsküdar Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet  Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinden toplam 300’ü aşkın öğrenci katıldı.

 

SETEM Başkanı yönetmen Mehmet Güleryüz, telif hakkının sanatçılar için öneminden bahsederek  kuruluşunun 20. Yılında  SETEM in gerçekleştirdiği; SETEM Akademi, Uluslararası İpekyolu Film Festivali  ve Benim Eserim projelerini anlattı. Türkiye’de ilk defa üyeleri Nuri Bilge Ceylan ve Semih Kaplanoğlu’na ait telifleri yurtdışından aldıklarını belirterek, İspanya’daki telif hakları meslek birliği ile yaptıkları protokol doğrultusunda bu sene, İspanya’da yayınlanmış Türk film ve dizilerinden doğan telif haklarını aldıklarını  ve üyelerine dağıttıklarını  bunu tüm dünya ile sürdürmek istediklerini söyledi.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent SETEM’in 20 yılı geride bırakmasının önemli olduğunu vurguladı.  Ankara merkezli  Telif Hakları Genel Müdürlüğünce yapılan dikey  çalışmaların yatay düzlemde yayılmasına SETEM tarafından gerçekleştirilen Benim Eserim  projesinin iyi bir örnek teşkil ettiğini ve bu proje kapsamında çekilen filmlerin Bakanlıkça da değerlendirildiğini ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör konuşmasında sanatçı haklarının öneminden bahsederek  Telif hakların korunmasının ancak Meslek Birliklerine üye olarak birlikte hareket sonucu gerçekleşebileceği ve kendisinin de zaman zaman Yeşilçam emekçilerinin özlük hakları konusunda endişe duyduğunu belirtti.

Program ödül alan ve SETEM tarafından filmleştirilen kısa filmlerden oluşan seçkinin gösterilmesiyle devam etti.

Senaryo yarışmasında birinciliği Dinçer Batırbek “Son Beste” ikinciliği Serkan Fırtına “Boşluk ” üçüncülüğü ise Aykut Topçu “Vicdanın için ” adlı senaryolarıyla kazandılar, ödüllerinin verilmesi ile devam eden program  Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Ragıp Taranç, Doğuş Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bülbül, Üsküdar Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran, Ege Üniversitesinden Dr. Öğr. Gör. Eren Sulamacı, İstanbul Kültür Üniversitesinden Doç. Dr. Perihan Taş Öz, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Neda Üçer ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Öğr. Gör. Turgay Kural’ın eğitim programlarının öğrencilere katkısı üzerine yaptıkları konuşmalardan oluşan video film gösterimi ile sürdü.

 Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR
  Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü
Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü