A24.com.tr » sağlık » Bel ağrısına ne iyi gelir - Bel ağrısı nasıl geçer tedavisi nasıl olur?

Bel ağrısına ne iyi gelir - Bel ağrısı nasıl geçer tedavisi nasıl olur?

Bel ağrısına ne iyi gelir - Bel ağrısı nasıl geçer tedavisi nasıl olur?

Hemen hemen herkeste görülebilen rahatsızlıklardan biri olan bel ağrısı farklı nedenlerden dolayı insanda görülebilir. Bel ağrısına ne iyi gelir - Bel ağrısı neden olur tedavisi nasıl olur?

 Bel ağrısı günlük yaşantıda evde veya işte olsun yanlış duruş bozukluklarından ya da kemik rahatsızlıklarından dolayı meydana gelebilir.

Bel ağrısı çeşitli sebeplere bağlı olarak hemen hemen herkesin yaşadığı bazı durumlarda günlük hayatı olumsuz etkileyen rahatsızlık veren bir durumdur. Belim çok ağrıyor ne iyi gelir dediğinizde bu geçici olabileceği gibi bazı durumlarda kronikleşir ve uzun süre devam edebilir. Bel ağrısı ciddiye alınması gereken rahatsızlıklar arasındadır. Çünkü nedeni belirlenmeyen bel ağrıları ileride daha büyük problemlere neden olur. Bel ağrısına ne iyi gelir evde çözüm var mı?

Bel ağrısının sebepleri
Ağır kaldırma,
Kemik erimesi,
Kireçleme,
Kas spazmları,
Kaslarda meydana gelen kasılma,
Omurgadaki disklerde oluşan baskı, şişme, bozulmalar.
Bel fıtığı, mesane ya da böbrek enfeksiyonları,
Omurga kısmında bulunan tümör,
Uzun zamanlı ayakta durma,
Uyku bozukluğu, fazla kilo,

Hareketsizliğe bağlı bel kaslarında oluşan zayıflama sayılabilir. Bel ağrısı problemi yaşıyorsanız bir fizik doktoruna görünebilirsiniz.

Bel ağrısına ne iyi gelir evde çözüm
Bel ağrısı ağrılarını birazda olsa azaltacak evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler size yardımcı olabilir;

Lahana yaprakları doğal bir ağrı kesicidir. Bir tencerenin içinde kaynattığınız birkaç yaprak lahana yaprağını bir tülbentle sarıp, ağrılı bölgeye uygulamanız bel ağrınızı birazda olsa hafifletecektir.

Ağrılı bölgeye sıcak su torbası ya da sıcak bir havlu koymak ağrıların azalmasına yardımcı olur.
Zencefil yağını bel bölgesinde ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulamak ağrınızın azalmasına yardımcı olur.

Birçok faydası bulunan hindistan cevizi yağı bel ağrısı sorunlarına iyi gelir. Kas ağrılarını azaltarak dokuların rahatlamasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağını ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır.

Doğal bir ağrı kesici olan hint yağı ağrının azalmasına yardımcı olur. Ağrılı bölgeye yağı emene kadar 10 dakika masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır.

Papatya çayı kasları gevşetme özelliği ile bel ağrısına neden olan gerilmiş dokuyu rahatlatır ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
Bel ağrısı oluşumunu engellemek için otururken, ağır kaldırırken, bir şey çekip iterken belinize yüklenmeden hareket etmelisiniz. Özellikle yerden bir şey alırken belinizden eğilmeden dizlerinizin kırarak çöker pozisyonda almaya özen gösterin.

Evde yapabileceğiniz basit egzersizlerle de bel ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Belinizi çok zorlamadan bel kaslarını güçlendirmek için yapacağınız doğru bir egzersiz programını bel sağlığı için faydalı olacaktır. Yapacağınız kısa yürüyüşler, esneme hareketleri, yüzme gibi egzersizler rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

YORUMLAR
  Yalnız gezmeyi sevenler için 17 harika yer
Yalnız gezmeyi sevenler için 17 harika yer