A24.com.tr » dünya » Barzani'ye yargı yolu gözüktü

Barzani'ye yargı yolu gözüktü

Barzani'ye yargı yolu gözüktü

Irak Meclisi Kanun Devleti İttifakı milletvekillerinden Muhammed Seyhud, Barzani'nin yargılanması için hazırlıkların başladığını söyledi.

 Barzani için tehlike çanları çalmaya başladı.

SNG haber ajansına demeç veren Seyhud, Barzani’nin yasal görev süresi bittiği için dokunulmazlığının kalmadığını belirterek şunları kaydetti: Irak Yüksek Yargı Şurası Irak Parlamentosu milletvekillerinin şikayetleri doğrultusunda Barzani hakkında yargı kararı çıkaracak. Soruşturma dosyasında komplo kurmak, ulusal serveti çalmak, güvenlik güçlerine karşı silah kullanmak, yasadışı Baas partisinin komutanlarını barındırmak gibi suçlamalar da yer alıyor” dedi.

Goran hareketi istifa istedi

Kuzey Irak’ta muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi, Mesud Barzani ve Yardımcısı Kosret Resul’un istifını istedi. Hareketin Sözcüsü Şoreş Haci “Halkımız, kanıyla elde ettiği birçok kazanımı kaybetti. Peşmerge’nin heybeti kırıldı. Birçok dost ülkeyi kaybettik. Bunların hepsinin sebebi geçmişte başarısız olan iktidardan kaynaklanıyor. Mesut Barzani ve Kosret Resul’un meşruiyetleri kalmadı. Görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı

YORUMLAR
  Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!
Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!