A24.com.tr » yaşam » Balkabağının faydaları nelerdir, En güzel kabak yemeği tarifleri

Balkabağının faydaları nelerdir, En güzel kabak yemeği tarifleri

Balkabağının faydaları nelerdir, En güzel kabak yemeği tarifleri

Marketlerde pazarlarda en çok kışın karşılaştığımız balkabağıdır. Peki balkabağı faydaları neler? Neden kışık balkabağı tüketmeliyiz? Balkabağının faydaları nelerdir?

 Marketlerde pazarlarda en çok kışın karşılaştığımız balkabağıdır. Peki balkabağı faydaları neler? Neden kışık balkabağı tüketmeliyiz? Balkabağının tatlısı, böreği, yemeği yapılıyor. Hepsi de düşük kalorili, rahatça tükebilecek yemekler. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım 'balkağını kışın tüketin' diyor ve faydalarını açıklıyor...

 

BALKABAĞINI KIŞIN TÜKETİN

Kabağın yüzde 90 dan sudan oluştuğunu belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Lif içeriği yüksek ve kalorisi düşüktür. 1 bardak haşlanmış, süzülmüş , pişmiş , tuzsuz kabak 49 kaloridir . 2 gram protein , 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi içerir. İyi bir C vitamini kaynağıdır. Hastalıklara karşı savaşan bütün besin öğelerini (potasyum, pantotenik asit, magnezyum , C ve E vitamini , demir , çinko , selenyum , kalsiyum , niasin ve folat içerir.” diye konuştu.

BALKABAĞI FAYDALARI NELER?

Kabağın parlak turuncu renginin onun önemli bir antioksidan olan beta karotenden zengin olduğunu gösterdiğini anlatan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Beta karoten bitki karotenoidlerinden biridir ve vücutta A vitaminine dönüşür . A vitaminine dönüşümüyle beta karoten sağlık için önemli fonksiyonları gerçekleştirir .
balkabağı ile ilgili görsel sonucu

Mevcut çalışmalar betakaroten içeren zengin bir diyetin bazı kanser türlerine ( akciğer , kolon , mesane , serviks , meme , cilt ) yakalanma riskini azaltabildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığını göstermiştir.

Beta karoten diğer hastalıkların yanı sıra katarakt ve yaşlanmanın getirdiği dejeneratif ( dokuların normal yapılarının bozulup , fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmesi ) etkilerin oluşum riskini azaltmaktadır” diye konuştu.

Diğer beta karoten kaynaklarının Havuç , kabak , brokoli, tatlı patates , kayısı ve yeşil yapraklı sebzeler olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “A vitamininden zengin besinleri günde 1-2 porsiyon tüketmek yeterlidir . Aşırı tüketimi derinin renginin sarıya dönmesine neden olur” dedi.

YORUMLAR
  Beren Saat'in şaşırtan değişimi!
Beren Saat'in şaşırtan değişimi!