A24.com.tr » medya » Ayda Kutay neden tutuklandı - Ünlülerin korkulu rüyası olan o çete çökertildi

Ayda Kutay neden tutuklandı - Ünlülerin korkulu rüyası olan o çete çökertildi

Ayda Kutay neden tutuklandı - Ünlülerin korkulu rüyası olan o çete çökertildi

Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını çalarak onlara ait kişisel bilgileri paylaşan 'siber çete' düzenlenen operasyonla yakalanırken, çetenin 'oltalama' yöntemiyle hesapları ele geçirdiği öğrenildi.

İstanbul polisi düzenlediği operasyonla ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını çalan 'Ducky Lane' isimli çeteyi çökertti.

Fishing (oltalama) yöntemiyle Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Erdal Özyağcılar, Berk Okyay gibi 50’ye yakın ünlünün sosyal medya hesabını çalıp şantajla para isteyen “Ducky Layne” çetesinin 14 üyesi tutuklandı. Çetenin ünlü ismi Nusret’in de hesabına girdiği, ancak polis operasyonu nedeniyle hesabı ele geçiremedikleri öğrenildi.

Fishing(olta) yöntemi ile ünlü kişilerin sosyal medya hesaplarını çalarak rüşvet karşılığında geri vermeyi teklif eden Ducky Layne çetesi sonunda yakalandı. Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik gibi ünlü oyuncuların yanında Orkun Işıtmak, Enes Batur, Berkcan Güven gibi son derece ünlü sosyal medya ünlülerin hesabı çalınmış ve bu hesapların hakkında kısmına “Ducky.Official” yazılmıştı.

Başlarını Gökyar Ş’nin çektiği çetede, 42 şüpheli göz altına alındı ve bunların 14 tanesi siber suçlardan dolayı tutuklandı. Aleyna Tilki’ye olan benzerliğini kullanan çete üyesi Bahar Ç.'nin (22) sahte kimlikle, Facebook’a ‘sahte hesap’ şikâyetinde bulunduğu ve şarkıcının hesabını kapattırdığı öğrenildi. Çete üyesi olduğu iddia edilen Bahar Ç.'nin 500 bin civarında sosyal medya takipçisiyle sosyal medyanın fenomen isimlerinden olduğu öğrenildi. Çetenin ünlü ismi Nusret’in de hesabına girdiği, ancak polis operasyonu nedeniyle hesabı ele geçiremedikleri öğrenildi.

Tarık Mengüç, Erdal Özyağcılar, Tamer Karadağlı gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 6000’den fazla sosyal medya hesabı ve WhatsApp konuşmalarını ele geçiren suç örgütü üyelerinin ne ceza alacakları şu an için bilinmiyor. 

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • sosyal medya 2018-07-02 12:17:16

    rızacan durmuş tutuklandı youtuber tutuklandı ducky layne cetesi ünlü youtuberin 200k instagram hesabı vardı kapatıldı ve 200k hesabı varmış calmış 10 yıla kadar hapsi isteniyor Ünlülere sanal şantaj yaptı ve ünlü oyuncunun hesabını calmıştır. ŞOK HABER RIZACAN DURMUŞ

  İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu
İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu