A24.com.tr » yaşam » Araç muayene ücreti ne kadar 2019 - TUVTÜRK araç muayene güncel fiyatları

Araç muayene ücreti ne kadar 2019 - TUVTÜRK araç muayene güncel fiyatları

Araç muayene ücreti ne kadar 2019 - TUVTÜRK araç muayene güncel fiyatları

Araç sahipleri araçlarının yıllık bakımını yaptırmak için muayene merkezlerinde sıra alıyor. Peki Araç muayene ücreti ne kadar 2019 - TUVTÜRK araç muayene geüncel fiyatları nedir?

 Araç sahipleri araçlarında oluşan hasarlarını giderebilmek adına muayene ücretlerini merak ediyor. Araç muayene ücreti ne kadar 2019 - TUVTÜRK araç muayene geüncel fiyatları

Ülkemizde gittikçe artan araç sayısı yanında bazı sıkıntıları da getirmektedir. Özellikle sürücü hataları ve yol yetersizlikleri nedeni ile her yıl binlerce kaza gerçekleşmekte ve yine binlerce insanımız hayatını kaybetmektedir. Kazaların bir kısmı da araçlardaki yetersizliklerden kaynaklanmaktadır. Frenlerin tutmaması, lambaların yanmaması veya lastiklerin istenilen kalitede olmaması bunlardan bazılardır. İşte araçların bu tür yetersizliklerinin giderilebilmesi için belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Aslında kişisel sorumluluğumuz olan araç bakımı araç türüne göre belli zaman aralıklarında da TÜVTÜRK tarafından yapılmaktadır.

Bu araç muayene süreleri yeni araçlar için 3 yıl, 3 yaş ve daha büyük hususi araçlar için 2 yıl ve ticari araçlar için ise bir yıldır. Araç muayeneleri TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır. Her yılın sonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda araç muayene ücretleri yeniden belirlenmektedir. Buna göre 2018 yılında muayene ücretleri şöyle olacaktır.

Araç Muayene Fiyat Listesi 2018 Yılı Fiyat Listesi Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 305,62 TL Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 226,56 TL Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 115,64 TL

 

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)
2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)