A24.com.tr » eğitim » AÖF ders geçme notu puan hesaplama sistemi

AÖF ders geçme notu puan hesaplama sistemi

AÖF ders geçme notu puan hesaplama sistemi

Açık Öğretim AÖF puan hesaplama ders geçme notu kaçtır AÖF 2018 sınav sonuçları ne zaman belli olacak? soruları şimdiden merak edilmeye başlandı.

 Açık Öğretim AÖF puan hesaplama ders geçme notu kaçtır AÖF 2018 sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Sorularının yanıtları ve detayları haberimizde sizler için derledik. Binlerce öğrenci Üniversiteyi dışarıdan bitirmek için AÖF sınavlarına girmektedir. AÖF final sınav sonuçları için şimdiden bekleyiş başladı. Peki AÖF puan hesaplama işlemleri nasıl yapılıyor? 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Açıköğretim Fakülteleri arasında İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde yer almaktadır. Yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bugün ve yarın AÖF final sınavına giriyor. Her sınav sonrası sınav soru ve cevapları öğrenciler tarafından heyecanla beklenirken sonuçların AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2018 AÖF güz dönemi final sınav sonuçları sorgulama puan hesaplama nasıl yapılır? Sorularının yanıtları haberimizde sizler için derledik.

Anadolu Üniversitesi AÖF 13 Ocak 2018 final sınavlarının birinci oturumu tamamlandı. Bugün içinde ikinci oturum ise saat 14.00'da başlayacak ve 16.00'da sona erecek. Sınava ilişkin puan hesaplama ve AÖF ders geçme notunun kaç olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. ..

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavları devam ederke öğrencilerin internette yaptığı en önemli aramalardan biri de sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili. Fakülte tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak detaylar geldikçe hbaerimizde bulabilirsiniz.

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.

AÖF'TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.

KREDİLİ SİSTEM NEDİR?

Kredili sistemdeki bölümlerin Yılda iki dönem ve her dönem iki ayrı sınav olmaları sınavlar arasındaki süreninde az olmasını sağlamaktadır. Dolayısı ile neredeyse her iki sınav arasında 40-50 günlük bir süre ortaya çıkmaktadır. Karşılaştığım soruların başında; "Ara sınavda şu notu aldım finalde kaç almalıyım yada dönem sonu sınavından kaç almalıyım ki dersleri geçeyim", "Kredili sistemde not hesaplaması nasıl yapılıyor", "Kredili sistemde harf notu nedir", "kredili sistemde ders geçme notu kaçtır" gibi sorular gelmektedir. Kredili sistemdeki bölümlerde ingilizce dersleri hariç çan eğrisi sistemi uygulanmayacaktır. İngilizce hariç tüm dersler için aşağıdaki metodu kullanabilirsiniz.

Kredi miktarı farklı olan 2 ders üzerinden anlatalım. Siz bunu hesaplamayı tüm dersleriniz için uygulayabilirsiniz.

Örnek Not Hesaplaması;

OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ I ( 7 Kredi )

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ( 3 kredi )

Hesaplamaya başlamadan önce şunu hatırlatmakta fayda görüyorum ingilizce dersi hariç tüm dersler için ara sınav notunun %30 u ile Final in %70 i alınarak toplanır ve böylelikle dersin ders geçme notu ortaya çıkmış olur. Ayrıca aşağıdaki tablolarında bilmenizde fayda var.

Not Aralığı Harf Notu Not Değeri

84 - 100 AA 4,00

77 - 83 AB 3,70

71 - 76 BA 3,30

66 - 70 BB 3,00

61 - 65 BC 2,70

56 - 60 CB 2,30

50 - 55 CC 2,00

46 - 49 CD 1,70

40 - 45 DC 1,30

33 - 39 DD 1,00

0 - 32 FF 0,00

 

Çan eğrisinde not hesaplama nasıl yapılır?

Çan eğrisinde de not hesaplama neredeyse normal hesaplama gibidir. Sadece harf notları herkesin ortalamasına göre belirlenir.

Türkçe ( 7 Kredi )

Matematik ( 3 kredi )

Ortalamayı bulmak için ara sınav notunun %30’u ile Final’in %70’i alınarak toplanıyor.

Kredili Bölümlerin Çan Eğrisi ile Not Hesaplaması:

Öncelikle hesaplamamıza 7 kredilik Türkçe dersi ile başlayalım. Bu dersin Arasınavından 45 ve Final sınavından 40 almış olalım.

Dersin ortalaması: 45 x 0,3 + 40 x 0,7 = 41,5 ( Buradaki 0,3 % 30’u, 0,7 ise %70’i hesaplamaktadır. )

Bu ortalamaya göre anadolu üniversitesi tarafından çan eğrisi oluşturularak harf notu atanır. Biz DC harf notu atandığını varsayalım. DC harf notunun değeri 1,30‘dur. (Yukarıdaki tablodan baktık)

Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 7 kredi ) 7 x 1,30 = 9,1

7 kredilik türkçe dersinin etkisini 9,1 olarak hesapladık. Türkçe dersi için hesaplamalar sona erdi.

Daha sonra 3 kredilik Matematik dersini ele alalım. Matematik arasınav notumuz 60, final notumuz 57 olsun.

Dersin ortalaması: 60 x 0,3 + 57 x 0,7 = 57,9 ( Buradaki 0,3 % 30’u, 0,7 ise %70’i hesaplamaktadır. )

Bu ortalamaya göre anadolu üniversitesi tarafından çan eğrisi oluşturularak harf notu atanır. Biz CB harf notu atandığını varsayalım. CB harf notunun değeri ise 2,30‘dur.

Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 3 kredi ) 3 x 2,30 = 6,9

3 kredilik türkçe dersinin etkisini 6,9 olarak hesapladık. Görüldüğü gibi matematik notu daha yüksek olmasına rağmen etkisi Türkçeye göre daha azdır.

Genel Ortalama: Bu dönemde sadece 2 ders aldığımızı (Türkçe ve Matematik ) varsaymıştık. Bu iki dersin toplam kredisi 7+3 = 10 ‘dur. Toplam değeri ise 9,1 + 6,9 = 16 ‘dır. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek genel ortalamamız bulunur. 16/10 = 1,6

YORUMLAR
  Mehmed Bir Cihan Fatihi'nden ilk fotoğraflar yayınlandı
Mehmed Bir Cihan Fatihi'nden ilk fotoğraflar yayınlandı