Antik Çağ'dan gelen zeytinyağı mirası, Niz Olive ile sofralara taşınıyor
Saat: 17:51

Binlerce yıl öncesine dayanan bir kültürün ve sağlıklı yaşamın sembolü olan zeytin ağaçları, bugün de dünyanın yaşam tarzının kalbinde yer alıyor.
Niz Olive, Türkiye'nin bereketli Ege topraklarında, bu kadim mirası geleceğe taşıyor. Aydın’ın coğrafi işaretli Memecik zeytinlerinden üretilen Niz Olive zeytinyağları, sunduğu lezzetin yanı sıra, köklü bir geleneği günümüze taşıyarak, doğaya saygılı üretim anlayışını ve sağlıklı yaşamın özünü yansıtıyor.
Zeytin ve zeytinyağının binlerce yıllık yolculuğu, Niz Olive’in Aydın’daki bereketli topraklarında hayat buluyor. Antik Çağ’dan bu yana sağlık, lezzet ve bereketin sembolü olan zeytin, Niz Olive’in yüzde 100 doğal üretim anlayışıyla modern sofralara taşınıyor. Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli Memecik zeytiniyle üretilen zeytinyağı, zeytinyağlı kuru domates ve doğal incir ürünleriyle Niz Olive, sofralarda doğallık arayanların ilk tercihi olmaya devam ediyor.
“Ürün çeşitliliğimizi artırmak için yeni yatırımlar planlıyoruz”
Üretim süreçlerinde doğallığı ve kaliteyi ön planda tuttuklarına dikkat çeken Niz Olive Genel Müdürü Bahattin Yorgun, dalından özel tekniklerle topladıkları her zeytinin, 0,2–0,3 dizem aralığında düşük asit oranına sahip olduğunu söyledi. Yoğun meyvemsi aromasına sahip memecik zeytinlerinin, zeytinyağına dönüşürken; özel şişeleme ve saklama koşulları ile tazeliğini koruduğu ifade eden Yorgun, “Zeytine duyduğumuz saygı, dalından sofraya kadar her aşamada kendini gösteriyor. Kalite anlayışımızı hem damakta hem de üretim yöntemlerimizde ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızda da hissettirmek istiyoruz. Üretim tesisimizde, sezonda günlük 20 ton kapasiteye ulaşıyoruz. Ancak üretim miktarından çok, ‘her damlada kalite’ felsefesini benimsiyoruz. Ürünlerimiz, düzenli laboratuvar analizlerinden geçirilerek; asitlik oranı, polifenol seviyesi ve peroksit değeri açısından sıkı denetimlerden geçiyor. Sahip olduğumuz Organik Tarım ve Coğrafi İşaret sertifikaları ise ürünlerimizin kalitesini belgeliyor. Erken hasat soğuk sıkım naturel sızma zeytinyağlarımız, meyvemsi aroması ve yüksek antioksidan içeriğiyle sofraların yıldızı. Ayrıca, ürün gammızda yer alan zeytinyağlı kuru domates, doğal incir kürleri ve zeytinyağlı sabun gibi sağlıklı yaşam odaklı ve her damak tadına hitap eden ürünlerimiz, doğal yaşamı tercih eden tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Gelecek dönemde ürün çeşitliliğimizi artırmak için yeni yatırımlar planlıyoruz. Tüketicilerin sağlıklı ve doğal gıdaya olan ilgisi arttıkça biz de ürün gamımızı zenginleştirmeye devam edeceğiz. Gelecek dönemde, özel tatlar ve inovatif doğal ürünler geliştirmeye odaklanacağız. Bu gelişmelerle uluslararası pazarda da yer almak istiyoruz” dedi.
“Türkiye’de kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimini, Avrupa seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz”
Zeytinyağını bir ürün olarak değil, kültürel mirasın ve doğallığın bir sembolü olarak gördüklerini ifade eden Niz Olive Yönetim Kurulu Üyesi Berna Küçükkaya ise, Antik Çağ’dan ilham aldıkları bu mirası, geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kaliteyi bir yaşam tarzı olarak gördüklerini söyleyen Küçükkaya, “Zeytinyağlarımız, doğaya saygılı üretim süreçlerimizle lezzet ve güven sunuyor. Sürdürülebilirliği asla bir tercih olarak görmüyoruz, aksine bizim için bir sorumluluk. Bu nedenle çevresel ve toplumsal değerlerimizi koruyarak, uzun vadeli bir miras inşa ediyoruz. Bu kapsamda sürdürülebilirlik yaklaşımımızla da sektörde fark yaratıyoruz. Çevresel sorumluluk bilinciyle üretim yaparken, özel şişeleme ve saklama koşullarıyla zeytinyağlarımızın saflığını korumaya özen gösteriyoruz. Türkiye’de kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimi 2 litre civarında seyrederken, biz bu oranı Avrupa seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla da tüketicilerin bilincinin artması ve butik üretim yapan firmaların çoğalması, sektörümüzün büyüme potansiyelini güçlendiriyor. Memecik zeytinyağımızla dünya çapında bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni ürünlerimizle, doğal tatları ve geleneksel üretimi tercih edenlere daha fazla seçenek sunarak zeytinyağını bir lezzet ötesine taşıyacağız” diye konuştu.
Niz Olive Hakkında
En büyük idealleri arasında kaliteli ve butik bir zeytinyağı işletmesini hayata geçirmek olan Nebi Yorgun tarafından 2021 yılında kurulan Niz Olive, Türkiye’nin Avrupa Birliği coğrafi işaretli tek zeytin türü olan Memecik ile zeytinyağı üretimi gerçekleştiriyor. Adını, kurulduğu Naipli köyünden alan Niz Olive’in son teknoloji makineler ve hijyenik bir ortamda değerini kaybetmeden ürettiği zeytinyağları, 0,2-0,3 dizem derecesine sahip yüksek kaliteli tadıyla tüketicisine sunuluyor. Yüksek polifenol seviyesinin yanı sıra kendine özgü yoğun meyvemsi aromasını özel şişe tasarımında muhafaza eden Niz Olive zeytinyağları, sadece el ve tarak ile toplanan zeytinlerle kalite ve hijyenden ödün vermeden yüksek standartlarda üretiliyor. Niz Olive’in ürün gamında zeytinyağının yanı sıra zeytinyağlı incir kürü, zeytinyağlı sabun ve paket incir de bulunuyor.