A24.com.tr » kadın » Anneler Günü ne zaman hangi gün kutlanıyor tarihçesi - Anneler Günü'nde alınabilecek en güzel anlamlı hediyeler

Anneler Günü ne zaman hangi gün kutlanıyor tarihçesi - Anneler Günü'nde alınabilecek en güzel anlamlı hediyeler

Anneler Günü ne zaman hangi gün kutlanıyor tarihçesi - Anneler Günü'nde alınabilecek en güzel anlamlı hediyeler

Her sene dünya genelinde kutlanan Anneler Günü için bu yıl da zaman daraldı. Hediye alacak kişiler bu özel günün hangi tarihe denk geldiğini merak ediyor. Peki ne gibi hediyeler alınabilir?

İnsanların hayatının en önemli ve en değerli varlıklarının başında gelen anneler için dünya üzerinde özel bir gün mevcut.

Bu yıl da Anneler Günü için şimdiden hazırlıklar başladı. Peki anneler günü hangi güne denk geliyor? Ne zaman kutlanacak?

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü’nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, en yaygın kutlama tarihi mayıs ayının ikinci pazar günüdür. Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlayan ülkelerden bazıları. Bu yıl Anneler Günü 13 Mayıs’a denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ TARİHİ

Tarihteki ilk anneler günü kutlamaları, antik Yunan’da, tanrıların anası Rhea onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına dayandırılabilir. 1600’lerin İngiltere’sinde “Anneler Pazarı” kutlanırdı.

Hıristiyanlığın Avrupa’da yaygınlaşmasıyla kutlama biçim değiştirerek “Kilise Ana” kutlamasına dönüştü. Kendilerine hayat veren ve kötülüklerden koruyan gücün “Kilise Ana” olduğuna inanılırdı. Zamanla kilise festivali ile “Anneler Pazarı” kutlamaları karıştı ve insanlar, kiliseyle birlikte annelerine de şükranlarını sunar oldular.

ABD’DE ANNELER GÜNÜ

ABD’de Anneler Günü ilk defa 1872’de Julia Ward Howe tarafından, barışa adanan bir gün olarak önerildi. Bayan Howe her yıl Boston’da Anneler Günü kutlamaları organize etti. Bayan Jarvis ve onu destekleyenler bakanlara, iş adamlarına ve politikacılara, ulusal bir Anneler Günü ilan edilmesi için dilekçeler yazmaya başladılar. 1911’de arzuları gerçekleşti ve Anneler Günü tüm eyaletlerde kutlanır oldu. Başkan Woodrow Wilson, 1914’te resmi bir açıklama ile Anneler Günü’nü ulusal tatil ilan etti. Böylece Anneler Günü’nün, her yıl mayısın ikinci pazarında kutlanmasına karar verilmiş oldu. 

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

ANNELER GÜNÜ KUTLAMA PLANLARI

Anneler Günü annelerin sadece bir hediyeyle anılmadığı, annelere güzel bir gün geçirmek için özel planların da yapıldığı bir kutlama günü olarak da önem taşımakta. Mayısın ikinci haftasında havaların da ısınmaya başlamasıyla Anneler Günü için özel kutlama planları açık havaya taşınmakta. Bazı lokantalar tarafından sunulan özel kahvaltı teklifleri, tur firmaları tarafından düzenlenen günlük turları gibi farklı etkinliklerle Anneler Günü daha renkli şekilde kutlanabilmekte.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...
Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...