A24.com.tr » dünya » Alman milletvekili Sevim Dağdelen kimdir, nereli, kaç yaşında? - Neden YPG'ye destek verdi?

Alman milletvekili Sevim Dağdelen kimdir, nereli, kaç yaşında? - Neden YPG'ye destek verdi?

Alman milletvekili Sevim Dağdelen kimdir, nereli, kaç yaşında? - Neden YPG'ye destek verdi?

Türk kökenli Alman milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya Federal Meclisi'nde açtığı terör örgütü YPG bayrağı ile gündemde. Peki Sevim Dağdelen kimdir, nereli, kaç yaşında?

Almanya Sol Parti'li milletvekili Sevim Dağdelen, Federal Meclis'teki konuşması sırasında terör örgütü YPG'nin sözde bayrağını açarak Türkiye'nin büyük tepkisini çekti. Daha önce de benzer çıkışlarla Türk basınına konu olan Dağdelen, aslen nereli, kaç yaşında?

SEVİM DAĞDELEN KİMDİR?

Alman Milletvekili Sevim Dağdelen 1975 Almanya Duisburg doğumlu Alman vatandaşı. Marburg’da hukuk eğitimi alıp Avusturya’da da eğitim gördü. Ailesi Erzincanlı. Köln Ünüversitesi’nde de eğitim aldı. Almanya’da çeşitli sendikalarda üyelikleri bulunan Dağdelen bir dönem Gazetecilikte yaptı. Meclise 2005 yılında ilk kez sol Parti’den girdi. Sonrasında Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden 3 kez daha Bundestag’a girdi. 2008 yılındaki seçimlerde Vestfalya eyalet listesinde Almanya Federal Meclisine seçildi. Hukuk komisyonlarında ve Avrupa alt komisyonlarında üyelik yaptı. Türk-Alman Parlementolararası Dostluk Grubu Başkan Veilliği görevinde de bulundu. 

YORUMLAR
  Mısırın faydaları
Mısırın faydaları