A24.com.tr » eğitim » Ales sonucu sorgulama ösym aday işlemleri | 2019 Ales 2 ne zaman?

Ales sonucu sorgulama ösym aday işlemleri | 2019 Ales 2 ne zaman?

Ales sonucu sorgulama ösym aday işlemleri | 2019 Ales 2 ne zaman?

Akademik kariyer hedefleyen adayların girdiği ALES'te meraklı bekleyiş sona erdi. ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı. İşte ALES sonuç sorgulama sayfası...

Ales sınav sonuçları açıklandı. Peki 2019 ALES 2 ne zaman? | Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının sonuçları açıklandı. İşte ALES sonuç sorgulama ekranı…

05 Mayıs 2019 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2019-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

ALES SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES sonuçlarının açıklanmasıyle beraber, sınava giren adaylar aldıkları puanın kaç yıl geçerli olduğunu da merak etmeye başladı.

7 Eylül 2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK),”Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

YORUMLAR
  Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?
Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?