A24.com.tr » eğitim » ALES 2017 soru ve cevapları - ALES soruları zor muydu? - ALES sınav yorumları

ALES 2017 soru ve cevapları - ALES soruları zor muydu? - ALES sınav yorumları

ALES 2017 soru ve cevapları - ALES soruları zor muydu? - ALES sınav yorumları

ALES sonbahar 2017 sınavı bugün tamamlanırken, adaylar sınav sorularının zor ya da kolay olup olmadığını merak ediyor. ALES 2017 sınav yorumlarında adaylar sınavla ilgili neler paylaştı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı bilinen adıyla ALES, sınavının 2017 sonbahar aşaması tamamlandı. ALEs 2017'nin tamamlanmasının ardından adaylar sınavlarını ve cevaplarıyla ilgili internette yorumları araştırmaya başladı.

ALES sınavı 2017 sınavı ile ilgili ÖSYM'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ALES sınavı yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. 19 Kasım bugün düzenlenecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi sınavı sonrası sınav soruları ve sonuçları araştırılan konular arasında yer alacak. Google internet sayfası üzerinden 'ALES sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? 19 Kasım ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' araştırma yapacak olan adaylar yeni gelişmeleri araştıracak. Bunun üzerine ALES sınav soruları ve sonuçları ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde derlerken sınav yorumlarına da yer vereceğiz. İşte ALES 2017 sınavı ve ALES ÖSYM sınav sonuçları hakkında detaylı bilgi haberimizde…

ALES 2017 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı giriş belgeleri erişime açılması ile birlikte 19 Kasım'da düzenlenen ALES sınav sonrası soruları cevapları ve sınav yorumları heyecanla bekleniyor. 2017 ALES'in sonbahar dönemi giriş belgelerinizi ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 19 Kasım Pazar günü saat 10.15'de uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi için başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar ALES sınavı sonrası araştıracağı sınav soruları ve cepları ile ilgili ayrıntıları bu haberimizden takip edebilirler. Ayrıca "ALES sınavı nasıldı?" sorusuna da yanıt vermek isteyen için aşağıda yer alan yorum kısmında soruları bizimle paylaşabilirsiniz...

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, sınav sorularını ve sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden takip edebilecek. ALES Sınavının Sonbahar Dönemi 19 Kasım'da yapılacak ve ÖSYM sınav takvimine göre de sonuçlar 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacağı öngörülüyor.

 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUYOR?

ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde senenin ikinci ALES'i yani güz dönemi olarak düzenlenen sınav Pazar günü gerçekleşti. Sınava giren binlerce adayın sınav heyecanını atlattığı an içinde başlayan yeni bir diğer heyecan ise ALES'in ne zaman açıklanacağı sorusu oldu. Bu senenin ilkbahar dönemi ALES'i 8 Mayıs günü gerçekleşmişti ve sınav sonucu 25 Mayıs'ta açıklanmıştı. Sonbahar dönemi ALES sonuçlarının açıklanma tarihi hakkında ÖSYM tarafından verilen net bir bilgi yok fakat 2 hafta içinde açıklanaması bekleniyor. Sonuçları ÖSYM'nin sitesinden takip edebilirsiniz.

ÖSYM'DEN YAPILAN DUYURU

Sınav, 81 il merkezinde yarın saat 10.15'te başlayacak. Adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan testleri yanıtlamaları için 150 dakika verilecek.

Sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer alacak.

 

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer verilecek.

 

ÖSYM GİRİŞ EKRANI

Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'nden başka, nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya süresi geçerli pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunlu olacak. Bunların dışında Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve kanuni mirasçılarına ait mavi kartlar, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Sürücü belgesi ve meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kabul edilmeyecek. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

ALES SINAVI NASILDI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan sonbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi. Söz konusu sınav saat 10.00'da başladı ve 180 dakika (3 saat) sürdü. ALES ilkbahar sınav soruları kolay mıydı, zor muydu? ALES sınav yorumları haberimizde bulabilirsiniz. Peki Sınav soruları hakkında yanlış olduğunuz düşündüğünüz soru var mıydı ? Sınavda hangi soru sizi daha çok zorladı ? Sınav geneli olarak sorular kolay mıydı, zor muydu? Sınava giren tüm öğrencileri bu tartışmaya bekliyoruz.

ALES SINAV YORUMLARI

Satürn. ?@Sadeecik
Ales sınavında alfabe kodladigima inanamıyorum.

Nisa Kaynar ?@nisakaynar
Ales mi mali musavirlik sinavi mi belli degil kar zarar yapmaktan canim cikti

Emre Y. ?@yukcell_
Değil 180 dk, 270 dk yapsalar yine yetiştiremeyecez şu Ales'i.

handan yılmaz ?@hndnylmz28
Bir sınav düşün 3 saat, bu kadar soruya ne gerek var...Şükür ALES de bitti, kazasız belasız...

Buse Tunç ?@BuseTuncc
Sevgili ÖSYM ALES öncesi harfleri, rakamları, sembolleri öğrenmiş miyiz diye kontrol etti.

okurgezer ?@uyg_r
ösym Ales'te melankolik takılmaya başlamış "hiçbir şey ile acı arasında bir tercih yapmak zorunda kalsam acıyı seçerdim" nedir ya

ALES SINAV DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. 

YORUMLAR
  2017 - 2018 Kanalların yeni sezonda izleyiciler ile buluşturacakları diziler neler?
2017 - 2018 Kanalların yeni sezonda izleyiciler ile buluşturacakları diziler neler?