Aktaşlar Lezzet Grubu'ndan dondurulmuş lezzetlerde ‘sıfır atık'la ‘sıfır taviz'
Saat: 13:48

Anadolu’nun zengin tatlarını günümüz sofralarına pratik ve lezzetli bir şekilde taşıyan Aktaşlar Lezzet Grubu, tüketicilerini Türk mutfağının köklü kültürel tatlarıyla buluşturuyor.
Soğuk zincir teknolojisi sayesinde eksi 40 derecede dondurulan ürünlerini, uluslararası kalite standartlarıyla global pazara taşıyarak sektöründe fark yaratan Aktaşlar Lezzet Grubu, sıfır atık hedefleri ve çevre dostu projeleriyle de dikkat çekiyor. Enerji verimli makinelerle yılda ortalama yüzde 20-30 arasında enerji tasarrufu sağlayan şirket, yılda 100-150 ton atığı geri dönüştürüyor.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarını modern üretim altyapısıyla buluşturan Aktaşlar Lezzet Grubu, dondurulmuş pide, pizza ve lahmacunla hem yerel pazarda hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve inovasyonu merkeze alan üretim yaklaşımıyla Aktaşlar Lezzet Grubu, soğuk zincir teknolojilerinden sıfır atık uygulamalarına kadar birçok alanda örnek projeler hayata geçiriyor.
“Taş fırını endüstriyel mükemmellikle buluşturduk, sıfır atık sertifikası aldık”
Aktaşlar Lezzet Grubu olarak, üretim süreçlerinde taş fırın etkisi veren yüksek kapasiteli tünel fırınlarıyla geleneksel lezzeti modern teknolojiyle harmanladıklarını ifade eden Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, bunun kendilerini rakiplerinden ayıran en büyük fark olduğunu söyledi. Hijyenik paketleme hatlarıyla ürünlerinin raf ömrünü ve güvenliğini maksimum seviyede koruduğunu belirten Aktaş, “Enerji verimliliği için inverter kompresörler, ısı geri kazanım sistemleri ve akıllı sensörlerle donatılmış altyapılarımız sayesinde sürdürülebilir üretim hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Üretim tesislerimizde atıkların kaynağında ayrıştırılması, dijital izleme sistemleriyle takip edilmesi ve tüm çalışanlarımızı bu sürece entegre ederek Sıfır Atık Sertifikası almaya hak kazandık. Bu kapsamda çevre dostu projeler geliştirerek hem karbon ayak izimizi azaltıyor hem de çalışanlarımızla birlikte ortak bir çevre bilinci oluşturuyoruz. Ayrıca, uluslararası BRC ve IFS standartlarına tam uyum sağlayarak ürünlerimizin kalitesini ve güvenliğini garanti altına alıyoruz” diye konuştu.
“Enerji verimli makinelerle karbon ayak izimizi azaltıyoruz”
Sürdürülebilirlik kapsamında tüm tesislerinde kâğıt, plastik, cam, metal ve organik atıklar için ayrı toplama sistemleri kurduklarına dikkat çeken Aktaş, “Enerji verimli makinelerle yılda ortalama yüzde 20-30 arasında enerji tasarruf sağlıyoruz. Yılda 100-150 ton atığı geri dönüştürüyoruz. Tehlikeli atıkların yasalara uygun bertarafını sağlıyor, LED aydınlatma ve enerji verimli makinelerle karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Çatılarımıza güneş panelleri kurma projemizle yenilenebilir enerjiye geçişimizi hızlandırıyoruz. Güneş panellerimiz kurulduğunda yılda yaklaşık 140 bin ile 160 bin kilowatt enerji üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Tedarik zincirimizde çevre dostu ambalaj ve düşük emisyonlu lojistik çözümleriyle çevresel etkimizi en aza indiriyoruz” dedi.
“Farklı coğrafyaların damak zevkine hitap eden reçeteler geliştiriyoruz”
Aktaşlar Lezzet Grubu Kalite Departman Müdürü Minel Özel Akpınar ise, ürünleri eksi 40 derecede şoklayarak, ilk günkü tazelikle tüketicilere ulaştırdıklarını söyledi. Soğuk zincir teknolojilerinde eksi 40 derecelik şoklama ve akıllı ısı takip sistemlerini entegre ederek, ürünlerinin tazeliğini üretimden sevkiyata kadar koruduklarını ifade eden Akpınar, “Bu sistemler, sıcaklık dalgalanmalarına karşı tam koruma sağlarken raf ömrünü de optimize ediyor. Ar-Ge süreçlerimizde geleneksel tatları korurken farklı coğrafyaların damak zevkine hitap eden reçeteler geliştiriyoruz. Tüketici beklentilerini, sürdürülebilir üretimi ve global pazarlara uygunluğu önceliklendiriyoruz. Enerji verimliliğini artırmak için ise soğutucu gazlardan, yalıtım teknolojilerine kadar çevre dostu uygulamaları hayata geçiriyoruz. Soğuk zincirin sunduğu hız ve maliyet avantajı sayesinde, global pazarlara esnek ve etkili çözümler sunuyoruz. Kaliteli, çok katmanlı ambalajlarımız; ürünlerimizin hava, nem ve koku gibi dış etkenlerden korunarak raf ömrünün uzamasına büyük katkı sağlıyor. Çok katmanlı ambalajlar, ürünün türüne göre değişmekle birlikte, ortalama yüzde 30 ile 100 arasında raf ömrü artışı sağlıyor. Örneğin, raf ömrü yedi gün olan bir ürün çok katmanlı ambalajlar sayesinde 14 güne çıkabiliyor. Lojistik süreçlerimizi hızlandırmamıza olanak sağlayan entegre soğuk zincir sistemimiz, maliyet avantajı sağlıyor ve farklı ülkelerin taleplerine esnek yanıt vermemize de imkân tanıyor. Çok katmanlı, bariyer özellikli ambalajlarımız ise ürünlerimizin hava, nem ve kokudan korunmasını sağlayarak raf ömrünü uzatıyor ve marka güvenilirliğimizi güçlendiriyor” diye konuştu.
AKTAŞLAR Hakkında:
Türk mutfağına özgü otantik lezzetleri global gastronomi sahnesine taşımayı misyon edinen Aktaşlar Lezzet Grubu, marka yolculuğuna 1981 yılında Ordu'da 40 kişiye hizmet veren mütevazı bir restoranla başladı. İkinci neslin liderliğinde, aile işletmesi bir başarı hikayesine dönüştü ve Aktaşlar, Pidemiss, Nelipide ve Pideor gibi sevilen markaları ve franchise modelleri ile dünya çapında beğeni kazandı.
Yerli ve yabancı zincir marketler dahip 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren, vegan Lahmacun ve margarita pide gibi inovatif ürünleriyle dondurulmuş gıda ve fast-food sektöründe güçlenen Aktaşlar, Lufthansa, Delta Airlines, Singapur ve Suudi Havayolları ile kurduğu iş birlikleri ile global pazarlardaki gücünü artırmakta, genişleyen ihracat ağıyla lider bir marka olmayı amaçlamaktadır.