A24.com.tr » yaşam » AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş kimdir kaç yaşında nereli

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş kimdir kaç yaşında nereli

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş kimdir kaç yaşında nereli

AK Parti'de yeni MYK belli oldu. Buna göre partinin Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş oldu. Peki Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte bütün detaylar...

AK Parti MYK üyeleri belli oldu. Buna göre partinin Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş olarak belirlendi. Peki Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen bütün detaylar...

YENİ MYK ÜYELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Parti Sözcülüğüne Ömer Çelik getirilirken, Genel Başkanvekilli Numan Kurtulmuş oldu.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş (d. 23 Mart 1959, Ünye, Ordu), Türk siyasetçi, akademisyen, yazar ve Başbakan yardımcısı. 2017-2018 yılları arasında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini sürdürmüştür. 2014-2017 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Bu görevinden önce 2010–2012 yılları arasında Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) genel başkanlığı yapmıştır ve ardından 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmıştır.

Siyaset yaşamına Fazilet Partisi'nde başlayan Kurtulmuş, Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından 2001 yılında Saadet Partisi'ne katılmıştır. 2010 yılında HAS Parti'yi kurmuştur ve yapılan kongrede ilk genel başkanı seçilmiştir. Genel Başkanlığı sırasında parti 2011 Türkiye genel seçimleri'nde %0.77 oy almıştır. Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi üzerine 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile HAS Parti bütünleşmiştir. HAS Parti'nin feshedilmesinin ardından Kurtulmuş ve birçok partili AK Parti'ye katılmıştır.

Kurtulmuş 2012 yılında ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Erdoğan'ın 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi'nde Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 63. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Davutoğlu tarafından kurulan 63. Türkiye Hükûmeti ve 64. Türkiye Hükûmeti'nde de Başbakan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar Başbakan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

1988’de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Numan Kurtulmuş‘un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir.

Numan Kurtulmuş, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1988-1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarına devam etti. Numan Kurtulmuş, 1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı.

İLGİLİ HABER AKP yeni MYK üyeleri kimler oldu? AK Parti MYK üyeleri kimdir AKP yeni MYK üyeleri kimler oldu? AK Parti MYK üyeleri kimdir

İLGİLİ HABER AK Parti sözcüsü Ömer Çelik kimdir kaç yaşında nereli AK Parti sözcüsü Ömer Çelik kimdir kaç yaşında nereli

YORUMLAR
  Reyting rekorları kıran söz dizisinin oyuncu kadrosu ve karakterleri
Reyting rekorları kıran söz dizisinin oyuncu kadrosu ve karakterleri