A24.com.tr » yaşam » Ağlamak orucu bozar mı

Ağlamak orucu bozar mı

Ağlamak orucu bozar mı

Ramazan ayında oruç tutanların en çok merak ettiği sorular yanıt bulmaya devam ediyor. Oruç ibadetini yerine getirenlerin sorduğu sorulardan bir tanesi de 'Ağlamak orucu bozar' oldu. İşte cevabı...

 Mübarek ramazan ayında oruç tutmaya niyet edenler belli başlı soruları da merak ediyor.

Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler davranışlarından sorumludur. Niyet edildikten sonra sabah ezanı ile oruç başlanır. Oruç tutarken davranışlarımız oldukça doğru şekilde olarak orucumuzu bozacak durumlara sebebiyet verilmemelidir. Oruç tutarken kişiler hayatın getirdiği stres ve üzüntüden dolayı ağladıkları zaman olabiliyor. Ağladığımız zaman yutkunuruz ve gözlerimden yaş geldiğinden dolayı orucumuzun bozulup bozulmadığını merak edenler oluyor.

İLGİLİ HABER Emzirirken oruç tutulur mu, hamile kadınlar oruç tutar mı? Emzirirken oruç tutulur mu, hamile kadınlar oruç tutar mı?

İLGİLİ HABER Yanaktan öpmek orucu bozar mı Yanaktan öpmek orucu bozar mı

Oruçlu olduğumuz zaman ağlamamız herhangi bir şekilde orucumuzu bozmaz. Orucu bozan durumlar içilen, yenen bir şey yada birliktelik durumlarda orucumuz bozulmaktadır. Ağladığımız zaman ağzımıza herhangi bir su girmediğinden dolayı orucumuz bozulmayarak tutmaya devam edebiliriz. Orucumuza zarar vermeyerek devam edilebilir.

İLGİLİ HABER Oruçluyken adet olmak orucu bozar mı Oruçluyken adet olmak orucu bozar mı

Kişiler genelde oruçlarının bozulduğunu düşünür ama yanlış düşüncelere kapılırlar. Ağladıktan sonra elimizi yüzümüzü yıkayabiliriz herhangi bir zararı olmamaktadır.

Kaynak Linki: https://www.denkbilgi.com/aglamak-orucu-bozar-mi.html

YORUMLAR
  Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi
Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi