A24.com.tr » ramazan » 2018 ramazan bayramı tarihi ne zaman - Bayramın ilk günü hangi tarihe denk geliyor?

2018 ramazan bayramı tarihi ne zaman - Bayramın ilk günü hangi tarihe denk geliyor?

2018 ramazan bayramı tarihi ne zaman - Bayramın ilk günü hangi tarihe denk geliyor?

Müslüman aleminde Ramazan ayının bitimiyle birlikte bayram coşkusu yaşanacak. Birçok aile bayram için tatil planı yapıyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman, hangi tarihlere denk geliyor?

Ramazan ayı, ibadetlerin gerçekleştirileceği, hoşgörünün hakim olacağı ve yardımlaşmanın üst seviyelerde gezeceği bir ay olacak. Ramazan Bayramı ise bu ayın nihayete erdiği günleri temsil edecek. Peki, 2018 yılında Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı resmi açıklamalara göre Ramazan ayı hakkında gün bilgileri

İbadetler, hoşgörü, yardımlaşmanın hakim olduğu mübarek Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramı kutlanacak. 

Bayramda binlerce aile için memleket ya da tatil yolculuğu başlayacak. Bu yüzden plan ve hazırlık yapan aileler Ramazan Bayramı'nın başlangıç tarihini merak ediyor.

İşte bayramın ilk günü... 

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgilerine göre Ramazan ayı, 15 Mayıs gecesi ilk sahur ile başlayacak ve 16 Mayıs akşamı açılan oruç ile ilk günü tamamlanacak. Aynı takvimde yer alan bilgilere göre Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran akşamına denk gelecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 dini günler takviminde yer alan bir diğer bilgide ise Ramazan Bayramı'nın ne zaman ve kaç gün olacağı yer alıyor. Buna göre, bayramın arefe günü 14 Haziran günü olurken, üç günlük bayram 15-16-17 Haziran tarihlerinde tamamlanacak.

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN AYI'NIN FAZİLETİ NEDİR?

Ramazan ayı müminler için bir rahmet, mağfiret, dayanışma ve paylaşma mevsimidir. Bu ay, manevî hayatımızda seçkin yeri olan fırsatlar ve imkanlar ayıdır. Ramazan, Allah’ın rızasını kazanma, sevdiği kullarından olabilme için fırsattır. Ramazan’ın her unsuru böyle bir kazancı sağlayıcı niteliktedir.

Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır. İslâm dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır. 

YORUMLAR
  Uzaylılar neye benziyor?
Uzaylılar neye benziyor?