A24.com.tr » yaşam » 15 temmuz iett bedava mı? Yarın ulaşım ücretsiz mi? Metrobüs marmaray metro 15 temmuz otobüsler ücretsiz mi 2019

15 temmuz iett bedava mı? Yarın ulaşım ücretsiz mi? Metrobüs marmaray metro 15 temmuz otobüsler ücretsiz mi 2019

15 temmuz iett bedava mı? Yarın ulaşım ücretsiz mi? Metrobüs marmaray metro 15 temmuz otobüsler ücretsiz mi 2019

Resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz günü ulaşımın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Peki 15 Temmuz 2019 otobüsler ücretsiz mi?15 Temmuz'da İETT bedava mı? Yarın ulaşım ücretsiz mi?

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi, Türk halkı tarafından bastırılmıştı. Yüzlerce kişinin şehit ve gazi olduğu gecede Türk halkı ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı.

15 Temmuz devlet tarafından resmi tatil edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da resmi bayramlarda ulaşımın ücretsiz olacağını söylemişti. Bu nedenle vatandaşlar yarın ulaşımın ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Peki 15 Temmuz 2019 otobüsler ve ulaşım ücretsiz mi? 

15 TEMMUZ'DA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İBB Meclisi, 15 temmuz'da toplu taşımadan ücretsiz olacağını müjdesini verdi. Buna göre, 15 Temmuz, Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve okulların açılacağı 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

GEÇEN SENE YAPILAN ÜCRETSİZ OTOBÜS SAATLERİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında belediyeler ve bağlı kuruluşlarınca yürütülen toplu taşıma hizmetleri pazar günü saat 06.00'dan başlayarak, pazartesi günü saat 06.00'ya kadar ücretsiz sağlanacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ikinci yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek anma etkinlikleri kapsamında belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerden ve Başkentray ile Marmaray hizmetlerinden yararlananlar, 15 Temmuz Pazar günü saat 06.00'dan başlayarak, 16 Temmuz Pazartesi günü saat 06.00'ya kadar 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un ilgili maddesinden muaf olacak.

İzmir'de de 15 Temmuz tarihinde ulaşım ücretsiz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Konak Meydanı'nda düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşların; 15 Temmuz saat 15.00’ten, 16 Temmuz saat 06.00’ya kadar toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

YORUMLAR
  Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...
Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...