A24.com.tr » eğitim » 12 Ocak perşembe günü İstanbul okullar tatil mi Valik açıklaması

12 Ocak perşembe günü İstanbul okullar tatil mi Valik açıklaması

12 Ocak perşembe günü İstanbul okullar tatil mi Valik açıklaması

Son yılların en etkili kar yağışlarının etkisi altına giren İstanbul adeta beyaza büründü ve kartpostallık görüntüler meydana çıktı. Hal böyle olunca gözler İstanbul Valisi Şahin'e çevirildi.

 İstanbul'da kartpostalları aratmayan görüntülerin yaşanmasına neden olan kar yağışı bugünde etkisini arttırarak devam etti. Yolları temizleme çalışmalarının ardından bastıran kar yağışı tekrardan yolları kapattı ve trafiği içinden çıkılmaz bir hale soktu. Bu durumu en çok sevinenler her zamanki gibi yine çocuklar oldu. Pazartesi günü tatil olan okulların ardından durumu fırsat bilen çocuklar kar topu oynamak için sokaklara akın etti. 

12 OCAK PERŞEMNE OKULLAR TATİL Mİ?

Isparta'da 12 Ocakta okulların tatil olup olmadığıyla ilgili henüz Valilik kanalıyla yapılmış resmi bir bilgi bulunmuyor. İlk resmi açıklama gelir gelmez bu sayfadan son bilgiyi öğrenmeniz mümkün olacak.

Vali Vasip Şahin kar yağışı nedeniyle kentte bugün kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 15.30'a çekildiğini açıkladı. Vali Şahin'in öğleden sonra veya akşam saatlerinde İstanbul'da kar tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını açıklaması bekleniyor.

METEOROLOJİDEN KAR UYARISI

İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

EK ÖRTÜ OLUŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara; rüzgarın 10.01.2017 (Salı) yarın ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Her sene artık bir gelenek haline gelen kar tatili için vali açıklaması nedeniyle yüzbinlerce öğrencinin gözü de İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter'dan yapacağı olası açıklamada. Çünkü İstanbul'da kar yağışının perşembeye kadar aralıklı olarak süreceği ve kar örtüsünün de aşırı soğuktan dolayı kalkmasının kolay olmayacağı açıklandı. Bu da okullara yeni bir tatil açıklamasının yüksek ihtimalle gelmesi anlamına geliyor.

11 OCAK İSTANBUL OKULLAR TATİL OLDU MU?

11 Ocak İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yetkisi olan tek mercii İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin. Bu konuda henüz bir kar tatili açıklaması yapılmadı. Ancak açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)
2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)