A24.com.tr » sağlık » Yeni yasa ile yıpranma payı da geldi

Yeni yasa ile yıpranma payı da geldi

Yeni yasa ile yıpranma payı da geldi

Sağlık Bakanlığı yeni bir karar daha aldı. Yeni yasa ile birlikte sağlıkta revizyonun devamı adına aile hekimlerinin sayısını arttırarak istihdam yaratma kararı aldılar.

 Sağlık Bakanlığı, 20 bin gibi bir oranda olan aile hekimlerinin sayısını arttırarak bu rakamı 42 bin gibi bir civara çıkartacak, diğer yandan ise aile sağlığı eleman istihdamında  30 bin sağlık personeli alınacak.

Aile hekimleriyle koordinasyon içerisinde çalışacak vaka takipçiliği sistemi de hayata geçirilecek. Buna göre, hastaneden randevu alan kişi gitmeden önce aranacak, şikayetleri sorulacak.Vatandaş hastaneye gittikten bir süre sonra sağlığının düzelip düzelmediği aranarak belirlenecek.Acil servise başvuru azaltmayı hedefleyen Bakanlık, bunun için yeşil alan (acil olmadığı halde acilde muayene olan ve ücret ödemek zorunda kalan kişilerin alındığı alan) hastalarına ayrı sekreterya kuracak.Bakanlık, yeni devreye sokacağı sağlıklı yaşam merkezleri ile de sigara ve obezite sorununa çözüm arayacak.Bakanlık hazırladığı yasa taslağı metninde sağlık çalışanlarına 5 yıla bir yıllık yıpranma hakkı düzenlemesine de yer verdi.

YORUMLAR
  İşte şehitlerin kimlikleri...
İşte şehitlerin kimlikleri...