Ateş NESİN

aazseta@gmail.com
19.10.2014 / 15:03

Ateş NESİN

Yüzde 100 doğru gibi...

Birine ya da bir olaya kızgınlık anında yanlışlıkla ağzından mı kaçırdı, yoksa bilinçli olarak mı söyledi, tam olarak bilemeyiz ama, rahmetli Aziz Nesin’in ölümünden yıllar önce söylemiş olduğu o malum sözün; ülkemizin A’dan Z’ye kadar her Allah'ın günü hal-i pürmelalini gördükçe, gelecek kuşaklarca da sık sık kullanılarak, en olumsuz bir atasözümüz olarak tarihimizdeki yerini alacağı kaçınılmaz bir gerçek artık…

Yeryüzünde en ilginç ve inanılması güç olayların yaşandığı ülkelerin arasında Türkiyeyi de sayabiliriz. Çok yakında başımıza gelmesi olası sayısız garipliklerden biri de, sanırım AKP'nin yeni yargı paketinde yer alan  "Arama yapmak ve gözaltına almak için delil değil emare ve makul şüphe yeterli olacak" " incisidir. 

Teröristler, bölücüler, vatan hainleri ülkenin dört bir yanında cirit atarken, hırsızlar, soyguncular, katiller takımı da ellerini kollarını sallayarak  her yerde serbestçe dolaşırken, bu ülkenin gerçek sahipleri sade vatandaşlar ise, en ufacık bir emare (belirti) verdiklerinde, (artık nasıl vereceklerse) belki de tipleri bozuk savıyla, makul şüpheli sayılarak,  devlet tarafından özel olarak eğitilmiş canavar gibi kadrolar tarafından, göz kararı, el yordamı ile seçip potansiyel suçlu ilan edilerek, yakın bir gelecekte toplama kamplarına dönüştürülmesi olası cezaevlerine yolcu edileceklerdir. Çoğu masum bu günahsız insanlar içeride tutuldukları sürece  gelişigüzel sorgulanacaklar, ithamlar altında bırakılıp, dayaklar yiyecekler. Korkunç işkencelerden geçirilip, şüphesiz ölüm tehditleri ile korkutulacaklardır.

Adaletin uzun bir zamandır firarda olduğu mahkemelerin  duruşma salonlarında ağızlarından çıkacak her  doğru söz aleyhlerine delil olarak kullanılacağından, önceden hazırlanmış ısmarlama ifadelerle kendilerini savunmaya çalışacaklardır.

Aylar belki de yıllar sonra Hitler usulü uygulamalardan kurtulup, serbest kalma şansını yakalayabilenler, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner" umuduna kapılmamalıdırlar. Çünkü  ülkeyi yöneten beyefendilerin her söyledikleri ve yaptıkları tartışmasız kesin doğrudur. Özgürlüklerine kavuşanların; bunun adaletin bir tecellisi değil, büyüklerimizin onlara göstermiş olduğu şefaatten kaynaklandığını asla unutmamalıdırlar.

Bu ülkenin gerçek sahiplerinin ülkeleri için gizli gizli göz yaşı dökerken artık yapabilecekleri en son şey, avazlarının çıktığı kadar "VATAN SAĞOLSUN"diye bağırmak olacaktır!

***

Rengarenk kimlikler

Yeni kimlikler aralıkta verilmeye başlanacakmış

Bari herkesin kendi ulusuna göre farklı farklı verseler de dostumuzu düşmanımızı tanısak! 

***

Göbekten bağımlılık

ABD Başkanı Obama Türkiye'yi övmüş

Adam patronumuz değil mi ? Hem över hem söver, hem sever hem de döver!

***

Amme hizmeti 

PKK, devletin savcısının yolunu kesip kimlik sormuş

Ülkeyi soyanlardan hesap soramayan savcıların arasına acaba sahteleri karışmış mıdır diyedir!

LAF OLA...

Hayatta biraz şüpheci olmak her zaman  iyidir. Eğer şüpheniz doğru çıkarsa  haklı  olduğunuz anlaşılır, çıkmazsa da sevinip, rahatlarsınız! 

***

Eksilerimizi bilelim, artılarımızı  bırakın bize başkaları söylesin 

***

Hiçbir şey bilmeden her şeye maydanoz olmak bize özgüdür

***

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Bir varmış bir yokmuş - 28.08.2015
>> Bir varmış bir yokmuş - 28.08.2015
>>  UTANMAZLAR... - 14.08.2015
>>  Günah almayın - 06.08.2015
>> Biraz utanma - 27.07.2015
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar