A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   KİTAP FUARI
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   AVRASYA BLOCKCHAİN ZİRVESİ
          Yer: Wyndham Grand İstanbul Levent

     »   TÜRKİYE TEKNOLOJİ BULUŞMALARI: "KOBİ'LER İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM"
          Yer: Divan Hotel Diyarbakır

TARİHTE BUGÜN

     »   OLAYLAR - 1936: Atatürk, Ankara Hipodromu'nda at yarışlarını izledi.

    »   DOĞUMLAR - 1822: Mithat Paşa, Osmanlı devlet adamı (ö. 1884)
   
     »   VEFATLAR - 1931: Thomas Edison, ABD'li bilim adamı (d. 1847)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          MEDYA DÜNYASI

     »   WOMAN TV - Geçtiğimiz yıl CNN Türk’teki muhabirlik görevinden ayrılan Pınar Çıtak Koygun, Woman TV ile anlaştı. Koygun, Woman TV ekranlarında cuma günleri saat 14.00’te canlı yayınlanacak “Hafta Bitmeden” programını sunacak.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   SMARTMESSAGE & MARJİNAL PORTER NOVELLİ - SmartMessage'ın iletişim ajansı Marjinal Porter Novelli oldu.

     »   WİRE İSTANBUL & AUDİ - Wire İstanbul, Alman otomotiv devi Audi’nin Türkiye’de dijital iletişim konusundaki ortağı oldu.

     »   İTALYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI & 5N1PR - İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nin iletişim ajansı 5N1PR oldu.

     »   OPET & HAPPY PEOPLE PROJECT - OPET’in yeni dönem iletişiminde stratejik ve yaratıcı çözüm ortağı Happy People Project oldu.

     »   KARACA & MİNDSHARE TÜRKİYE - Karaca, yeni dönemde tüm markalarının medya planlama ve satınalma faaliyetlerini WPP Grup’a bağlı Mindshare Türkiye’ye emanet etme kararı aldı.

     »   HEPSİBURADA & CARREFOURSA - E-ticaret platformu Hepsiburada, CarrefourSA ile işbirliğine giderek yeni iş modelini hayata geçirdi. “Hepsiexpress” adı verilen hizmet çerçevesinde, market alışverişinin CarrefourSA güvencesiyle gerçekleştirilmesine ve tüketicinin istediği saatte siparişini güvenle teslim alabilmesine olanak sağlanacak.

     »   TIMS&B PRODUCTİONS & PLANO A PLANO & İNTER MEDYA - Türkiye’nin en başarılı yapımcılarından TIMS & B Productions, İspanya’nın en önemli prodüksiyon şirketlerinden biri olan Plano a Plano ile uluslararası dağıtımcı İnter Medya’nın pavilyonunda ortak yapım anlaşması imzaladı. TIMS & B ile Plano a Plano arasında ortaklaşa geliştirilecek olan projelerin dünya çapında dağıtımını ise Inter Medya üstlenecek.

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   GMW MİMARLIK - GMW MIMARLIK tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika menşeli mimarlık ödülü Architecture MasterPrize (AMP) 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne layık görüldü. 

VEFAT

    »   ANADOLU AJANSI (AA) - Anadolu Ajansının (AA) eski Tahran ve Atina temsilcilerinden Adnan Çağlayan vefat etti.

DİĞER
     

»   KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ (KGK) - Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)'nin kuruluşu onaylandı.

     »   ANADOLU AJANSI (AA) - Anadolu Ajansının düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2019'da ödül alan fotoğrafların yer aldığı ikinci sergi, İstanbul'da açıldı. Sergi, 25 Kasım'a kadar görülebilecek.

     »   DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ (DAGC) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Gazetecilik Başarı Ödülü yarışması için başvurular 20 Ekim 2019’da sona eriyor.

     »   SÖZCÜ GAZETESİ - Gazeteci yazar Çiğdem Toker hakkında açılan 1,5 milyon liralık tazminat davasının duruşmasına, davacı tarafın duruşmaya katılmaması üzerine dava işlemden kaldırıldı.

     »   MEDYA TAKİP MERKEZİ (MTM) - Medya Takip Merkezi'nin (MTM) 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında yaptığı araştırmasında basında öne çıkan gazeteler Hürriyet, Sözcü ve Milliyet Gazetesi olurken gazeteciler Mesut Yar, İsmail Küçükkaya ve Beşir Ayvazoğlu oldu. Basında öne çıkan TV kanalları ise ATV, Kanal D ve Fox TV oldu.

YORUMLAR
  Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları
Oscar Ödülleri'nin unutulmaz anları