A24.com.tr » dünya » Trump'ın Pentagon adayı: Bazı insanlara ateş etmek eğlencelidir

Trump'ın Pentagon adayı: Bazı insanlara ateş etmek eğlencelidir

Trump'ın Pentagon adayı: Bazı insanlara ateş etmek eğlencelidir

Yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın Savunma Bakanlığına aday gösterdiği "Kuduz Köpek" lakaplı komutan James Mattis, geçmişteki "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli" sözüyle tepki çekmişti.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, 20 Ocak'ta devralacağı ABD yönetimi için kabinesini oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.
Trump, Savunma Bakanlığı için emekli General James Mattis isminde karar kıldı.

New Jersey'de muhtemel adaylarla görüşmelerini sürdüren Trump, Twitter hesabından, emekli General James Mattis'i Savunma Bakanlığı için düşündüğünü duyurmuştu.

Mattis ile görüştüğünü yazan Trump, kendisini "çok etkileyici" ve "gerçek bir general" olarak nitelendirmişti.

Mattis'in tepki çeken sözleri

James Mattis, 44 yıllık görev süresi sırasında ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde önemli roller üstlenmişti. Felluce'de 2004'teki kanlı çatışmaları yöneten Mattis, CNN'in haberine göre, 2005 yılında San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada, "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli." sözleri nedeniyle tepki çekmişti.

Mattis, ABD Kongresinde yaptığı bir konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'daki sorunlara yeterince müdahil olmamasının buradaki DEAŞ ve diğer aşırıcı ideolojilerin yükselmesine katkı sağladığını savunmuştu.

Trump, 19 Kasım'da Mattis ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mattis'i "çok etkileyici" ve "gerçek bir general" olarak nitelendirmişti.

Kanunlara göre, bir askerin savunma bakanı olması için ordudan ayrılmasının üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor.

2013'te emekli olan Mattis'in bakanlığa atanabilmesi için bu kuralın Kongre tarafından geçici olarak kaldırılması gerekecek.

YORUMLAR
  Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler
Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler