A24.com.tr » ekonomi » THY'nin zam anketi sonuçlandı

THY'nin zam anketi sonuçlandı

THY'nin zam anketi sonuçlandı

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi 2017 yılında çalışanlarına zam yapması halinde tenkisat yoluna gideceğini açıklamıştı. Zamla ilgili yapılan ankete katılan çalışanların büyük çoğunluğu "hayır" dedi.

THY'de bu yıl için çalışanlara zam yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olmuştu. Çalışanların bir kısmı zam talep ediyordu. Ancak şirket, zam yapılması durumunda tasarrufa gitmek için bazı kişilerin işten çıkarılacağını duyurmuştu.

Hava-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, THY yönetiminin sendikaya sunduğu teklifi paylaşarak, çalışanların konuya ilişkin görüşlerini almak adına anket düzenlendiği hatırlatıldı.

SADECE 416 KİŞİ 'ZAM YAPILSIN' DEDİ

Açıklamada, üyelere gönderilen ankete 10 bin 880 kişinin katıldığı kaydedilerek, 10 bin 416 kişinin, THY'nin 2017 yılında sosyal yardım ve ücrete ilişkin zam yapılmaması teklifine evet, 464 kişi ise hayır oyu verdiği belirtildi.

Hava-İş açıklamasında, "Siz değerli üyelerimizin kullandığı oylar doğrultusunda elde edilen verilere istinaden, en başta iş güvencesini şart koşarak ve garanti altına alarak, sendikamız, işveren ile görüşmelerini sürdürmektedir" ifadesi kullanıldı. 

YORUMLAR
  Hadise'den RTÜK'e sert tepki!
Hadise'den RTÜK'e sert tepki!