A24.com.tr » yaşam » Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğünü başlıyor

Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğünü başlıyor

Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğünü başlıyor

Selçuk Bayraktar Sümeyye Erdoğan’ı Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı köşkünden aldı ve gelin arabası yola çıktı.

 

Selçuk Bayraktar Sümeyye Erdoğan’ı Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı köşkünden aldı ve gelin arabası yola çıktı. Düğün için yurt içinden ve dışından da pek çok konuk geliyor. İlk gelen Kadar'lı davetliler oldu. Havaalanında büyük yoğunluk yaşanıyor. Sanatçı Seda Sayan ise sosyal medyadan Sümeyye Erdoğan'ın düğünü için giydiği kıyafeti paylaştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyya Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar, gelin arabası bir konvoy halinde Tarabya Köşkü'nden yola çıktı. Gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı. Nikahın yapılacağı Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar ise geceden trafiğe kapatıldı.

POLİSLERİ PANİKLETEN ARAÇ

Yolların kapatılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar görevli polis ekipleriyle tartıştı. Bir sürücü aradaki boşluktan faydalanarak kapalı yola aracıyla dalıp, kaçtı. Polisler kısa süreli alarma geçti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.

GELİN DAMAT ERKENDEN GELDİ

Bu arada düğün konvoyu sabah Tarabya'dan çıkarak nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

TWİTTER'DAN ASKERLERE TEŞEKKÜR

Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR
Selçuk Bayraktar 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü.

DÜNYADA İLK UYGULAMALARA İMZA ATTI
Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

MIT'TE BURSLU DOKTORA YAPTI
Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

İHA'LAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

YORUMLAR
  Photoshop yapıldı sanılan doğa mucizeleri
Photoshop yapıldı sanılan doğa mucizeleri