A24.com.tr » yaşam » Onlarca PKK'lı daha teslim oldu

Onlarca PKK'lı daha teslim oldu

Onlarca PKK'lı daha teslim oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'nın şehir yapılanması YPS'nin ilçeden çekilmesinden sonra bugün aralarında kadınların da bulunduğu 42 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

 Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK’nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin ’Atmaca-1’ operasyonları sürüyor. İlçede bugüne kadar 437 PKK’lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı, 35 çukur kapatıldı, 1024 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Nusaybin’de önceki gün 25 PKK’lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK’lılara sık sık ’teslim olun’ çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 10’u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Teslim olan PKK’lılarla ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Nusaybin'de önceki gün de 25 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

 

YORUMLAR
  Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?
Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?