A24.com.tr » kadın » Mutlu evlilik için tartışmak da gerek!

Mutlu evlilik için tartışmak da gerek!

Mutlu evlilik için tartışmak da gerek!

Son yıllarda boşanma oranın artması tartışmaları da gündeme getirdi. Peki mutlu evlilik için ne yapmak gerekir.

 Uzmanlara göre mutlu evliliğin temelinde yatan unsurlarda biri de tartışmak yaşamamak değil yaşanan tartışmayı çözüme kavuşturmak.

Sosyal hayatın temelini oluşturan aile birliği içindeki huzur ve mutluluk, toplumun geneline yansıyor. Uzman Aile Terapisti Bünyamin İrak, Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlenlediği bir seminerde ailelere mutlu evliliğin püf noktasını anlattı.

Mutlu evlilik, tartışmanın olmadığı evlilik demek değil
"Eşler Arası Uyum” konulu seminerde konuşan Aile Terapisti İrak, evlilikte uzlaşmanın, mutlu olmanın püf noktasının tartışma yaşanmıyor olması değil, yaşanan tartışmaların çözüme kavuşturulması olduğunu vurguladı. Problemsiz evliliğin olmadığını söyleyen İrak, "Evlilikte problemlerini başarıyla çözebilen ya da problem çözebilme becerisi düşük olan çiftler vardır. Problemlerin farkına varabilmek çok önemli. Kendi içimizde problemlerimizi sınıflandırmak gerekli. Daha çok çözülebilenler üzerine odaklanıldığında evliliğin kalitesi artar” ifadelerini kullandı.

Geleceği göremediğimizde boşanmak istiyoruz
Evlilik problemlerini kadınların duygusal olarak yaşadığını dile getiren İrak; "Erkekler fiziksel olarak etkileniyor ve çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Sürekli çatışmalı evliliklerde bir süre sonra bağlılık azalabiliyor. Çiftler, tartıştığı zaman değil, geleceği göremediği zaman boşanmak istiyor. Bu durum, güven ve bağlılığı azalttığında sorun daha da çözümsüz oluyor” şeklinde konuştu.

Kadınlar sevildiğini duymak, erkekler ise görmek istiyor
''Kadınlar sevildiğini duymak, erkekler ise görmek istiyor'' diyen Bünyamin İrak; sözlerini şöyle tamamladı: "Hiçbir erkek, genelde eşim beni sevdiğini söylemiyor demez. Ancak bunu birçok kadından duyarsınız. Bu da erkek ve kadın arasındaki önemli bir farktır.”

YORUMLAR
  Dünyanın en güvenli şehirlerinin listesi belli oldu
Dünyanın en güvenli şehirlerinin listesi belli oldu