A24.com.tr » eğitim » MEB'den medya okuryazarlığı açıklaması

MEB'den medya okuryazarlığı açıklaması

MEB'den medya okuryazarlığı açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), formasyon almış iletişim fakültesi mezunlarının medya okuryazarlığı dersi verebilmesi ve dersin zorunlu hale getirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

 Yıllardır gündemde olan ancak bir türlü uygulamaya konulamayan medya okuryazarlığı konusunda MEB'den bir açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir soru - cevap dosyası yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan dosyada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı Sivas Kanal 58 ve Vizyon 58 TV kanallarındaki programlarda sorulan sorular yanıtlandı. Bu kapsamda formasyon almış mezunlar, sözleşmeli öğretmenlik gibi konularda sorulan soruların cevapları yayınlandı.MEB tarafından cevaplanan sorulardan biri medya okur yazarlığı dersi ile ilgili oldu. Medya okur yazarlığı dersinin müfredatta zorunlu ders olarak yer alıp almayacağı yönündeki soru, haftalık ders çizelgesine atıfla cevaplandı. Buna göre medya okur yazarlığı dersi ilköğretim kurumlarının 7. ve 8. sınıflarında seçmeli ders olarak yer alıyor. Dersin konumunda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilirken, zorunlu ders olup olmayacağı yönünde bir çalışmadan bahsedilmedi.Medya okur yazarlığı dersine formasyon mezunlarının girip giremeyeceği yönündeki soru da MEB tarafından yanıtlandı. Bu dersin iletişim fakültesi mezunu olup sınıf öğretmenliği olanlar ile gazetecilik alanı, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı, radyo-televizyon alanı öğretmenleri ve sosyal bilgiler, türkçe ve bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından verildiği ifade edildi. İlgili iki sorunun yanıtlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ

YORUMLAR
  Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler
Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler