A24.com.tr » eğitim » MEB'de göreve iade edilen öğretmenlerin listesi

MEB'de göreve iade edilen öğretmenlerin listesi

MEB'de göreve iade edilen öğretmenlerin listesi

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 3 bin 592 öğretmenin bugün itibariyle görevlerine iade edildiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) başlatılan operasyonlarda çok sayıda öğretmen görevden uzaklaştırılmıştı. Muhalefetin ise mağdur öğretmenlerin olduğu yönünde tepkisi vardı. Bugün o mağdurlara müjdeli haber geldi.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) resmi twitter hesabından duyurduğu haberde 3 bin 592 öğretmenin göreve iade edildiği belirtildi.

MEB bununla ilgili resmi açıklamayı yaptı. Göreve iade edilenlerle ilgili olarak kimlerin olduğu belirtilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi açıklamadı şu şekilde:

"Bakanlığımız kadrolarında görev yapan 657 Devlet Memurları Kanununun 137'nci maddesi gereğinde görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan 3 bin 592 personelin 2 Aralık 2016 tarihi itibariyle görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılmıştır."

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı özellikle doğu ve güneydoğu illerinde bulunan Eğitim-Sen üyelerini görevden uzaklaştırmıştı. Bu kapsamda şimdiye kadar görevine iade edilen öğretmenlerin sayısı 1 hafta içerisinde 9 bin 597 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil yaptığı açıklama ile iade edilen öğretmenlerin isimlerini paylaşmıştı. Şu an için kimlerin göreve döndüğü açıklanmadı.

Liste paylaşıldığında haberimizin içinde olacak.

YORUMLAR
  Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!
Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!