A24.com.tr » » KPSS memur alımlarında güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması şartı ne demek | 7225 güvenlik tahkikatı nedir

KPSS memur alımlarında güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması şartı ne demek | 7225 güvenlik tahkikatı nedir

KPSS memur alımlarında güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması şartı ne demek | 7225 güvenlik tahkikatı nedir

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih klavuzu dün yayınlandı. Kılavuzun yayınlanmasıyla tercih dönemi de başlamış oldu. Peki kadro şartında aranan 7225 güvenlik tahkikatı ne demek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS tercih kılavuzunu yayınladı. Binlerce memur adayı için stresli süreç başladı.

Mymemur.com.tr adlı internet sitesinin haberine göre; 29 Ekim tarihli 676 sayılı Kanun Hükmünde kararname sonrasında 657 Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesine yeni bir hüküm eklenmişti. Bu hüküm ile Devlet memurluğuna girişte aranan 7 temel şarta 1 yeni hüküm daha eklenerek Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması şartı da getirildi.

Bilindiği üzere 657 Devlet Memurları kanununda 48. madde tüm memur alımlarında karşımıza çıkmaktadır. Yarın itibarı ile de Kılavuzu açıklanacak ve başvuruları başlanacak olan KPSS 2016/2 memur alımı öncesinde Devlet Personel Başkanlığı’nın yayınladığı kadro ve şartlarında yer alan 7225 hükmünden bahsetmek istiyoruz.

7225 güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması ne anlama geliyor? Öncelikle adayların bu hüküm ile ilgili yapmaları gereken bir durum, belge veya evrak bulunmamaktadır. Çünkü tüm alımlar için bu şart vardır. KPSS merkezi ataması sonucu yerleşen adaylardan “atamaya esas belgeler” olarak bir takım evraklar istenecektir. Bunlardan biri de güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması formudur. Atama ile yerleşen aday kuruma teslim ettiği belgeler sonucunda bu tahkikatı geçerse atanmaya hak kazanacaktır.

İşte güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması formu esasen KPSS memur alımlarında 7225 güvenli tahkikatı anlamına gelmektedir ve KPSS sonucu yerleşen aday güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasından sorunsuz olarak geçebilirse aday memuriyeti hak kazanacaktır.

Dolayısıyla 7225 şartı ile ilgili olarak yapılması gereken bir evrak veya belge bulunmuyor. Atama sonucu memur kadrolarına yerleşenler güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması formu ve diğer kurumların istediği belgelerle gerekli şartları yerine getirmiş olacak. Güvenlik birimleri de bu tahkikatı yaparak kurumlara bilgi verecektir.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...
Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...