A24.com.tr » yaşam » Kilis'e roket düştü: 1 ölü 3 yaralı

Kilis'e roket düştü: 1 ölü 3 yaralı

Kilis'e roket düştü: 1 ölü 3 yaralı

Kilis kent merkezine saat 19.10 sıralarında Suriye tarafından 2 katyuşa roketatar mermisi atıldı. Patlamada, bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden atılan 2 katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezine isabet etti. Roketlerden biri boş araziye düşerken, diğeri ise bir sokakta infilak etti. Patlamada, bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı, şarapnel parçalarının isabet ettiği bir evde de yangın çıktı.

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden 18 Ocak’tan bu yana sık sık roketlerin atıldığı Kilis kent merkezi bu akşam yine katyuşa roket atar mermilerinin hedefi oldu. Saat 19.00 sıralarında atılan 2 roket mermisinden birisi Kazım Karabekir Mahallesi’nde Çevik Kuvvet Kavşağı yakınlarında boş araziye düştü. İkinci roket mermisi ise aynı mahallenin Atatürk Caddesinin ortasına isabet ederek patladı. Patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan şarapnel parçaları hasar oluşturduğu 3 katlı apartmanın giriş katında yangına yol açtı.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamanın ardından sokaktan geçen ve şarapnel parçalarına hedef olan ismi öğrenilemeyen bir kişi öldü, biri kadın 3 kişi de yaralandı. Patlama ihbarıyla bölgeye giden ekipler, yaralıları ilk müdahale sonrası ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürdü. Güvenlik güçleri bölgede toplananları uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri de apartmanın giriş katında çıkan yangına müdahale ederek söndürdü.

KİLİS'TE ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Suriye'den Kilis'e atılan roket sonucu ölen ve yaralananların isimleri belirlendi.

Suriye'den ateşlenen roketin Kilis'in Kazım Karabekirpaşa Mahallesi'ndeki bir eve isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu Nur Derviş (18) olay yerinde hayatını kaybederken, Suriye uyruklu Emine Aseni (36) ve Türk vatandaşı Mustafa Mutleer (31) yaralandı.

TSK'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Askeri kaynaklar, Suriye sınırında 50 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, saat 19.12 sıralarında Kilis’e IŞİD mensubu teröristlerce saldırıda bulunuldu. Yapılan saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, biri Suriye uyruklu 2 kişi yaralandı. Saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri, 50 IŞİD mensubu teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada, “Sınırımızda konuşlu bulunan ateş destek vasıtalarımızla Suran kuzeyindeki bölgede ANTPQ-36 hedef tespit radarlarımızla yerleri tespit edilen DEAŞ' ait iki Katyuşa mevzii, Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir adet top mevzii ateş altına alınmış ve bu mevziilerde bulunan mühimmatların da infilak etmesi sonucu toplam 30 DEAŞ üyesi terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

IŞİD'e yönelik yapılan operasyonlarda toplam 50 teröristin öldürüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İhtimalat bölgesinde yine ANTPQ-36 hedef tespit radarımızla tespit edilen 2 adet top mevzii, 1 adet mühimmat deposu, 1 adet doçka mevzii ve 1 adet araç ateş destek vasıtalarımızla açılan ateş sonucunda imha edilmiş, 20 DEAŞ teröristi öldürülmüştür. Her iki bölgede de çok sayıda DEAŞ teröristinin yaralı olduğu bilgisi alınmıştır. Toplam bu akşam yapılan atışlarla 50 DEAŞ teröristi öldürülmüştür.”

YORUMLAR
  Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı
Kitap Kurtlarına Müjde: 2017'nin En Çok Satan 15 Kitabı Açıklandı