A24.com.tr » yaşam » Kilise 2 roket mermisi düştü: Yaralılar var - Kilise Son Dakika Haberleri

Kilise 2 roket mermisi düştü: Yaralılar var - Kilise Son Dakika Haberleri

Kilise 2 roket mermisi düştü: Yaralılar var - Kilise Son Dakika Haberleri

Kilis'ten geliyor. Suriye tarafından atılan 2 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü. Yaralıların olduğu bildiriliyor. İşte Kilis'te yaşanan son dakika gelişmeleri...

Kilis'e Suriye'den atılan roket mermisi sonucu bir kişi yaralandı. Kilis'e düşen 2 roket mermisinin atıldığı yere Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla misliyle karşılık verildi. İlk belirlemelere göre her iki mevziide bulunan 6 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 2 katyuşa roket atar merkezi kent merkezine düştü. Roketlerin biri boş araziye düşerken, bir eve isabet eden ve yangın çıkan evdeki 1 kadın yaralandı.

 

Sabah saat 09.40 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 2 katyuşa roketatar mermisi sınırı aşarak Kilis'in Molla Hamit Mahallesi'ne düştü. Roketlerden ilki boş arazide patlarken, ikinci roket ise Özbek Cami Sokak'taki çıkmaz sokakta bulunan bir evin duvarına çarparak infilak etti. Patlamanın etkisiyle sokakta bulunan 71 yaşındaki Senem Seyrekoğlu yaralanırken, şarapnel parçalarının isabet ettiği kimsenin bulunmadığı tek katlı evde yangın çıktı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye götürürken, itfaiye erleri de yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, patlamanın etkisiyle panik yaşanan mahallede sinir krizi geçirenlere de ambulansta müdahale edildi. Hastanede tedaviye alınan Senem Seyrekoğlu'nun genel sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan 60'a yakın roket mermisinin isabet ettiği Kilis'te 8'i Suriyeli 20 kişi yaşamını yitirirken, yaralananların sayısı da 70'e ulaşmış oldu.

ROKET ATILAN MEVZİ İMHA EDİLDİ, 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan sabah saatlerinde yapılan saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler, radarlar ve İHA aracılığıyla roketlerin Kilis kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atıldığını saptadı. Bu saptamanın ardından sınırda konuşlu birlikler Fırtına obüsleri ve 'Sakarya' adlı çok namlulu roketatarlarla bu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan misillemenin ardından bölgedeki 2 katyuşa mevzisi imha edilirken, 6 IŞİD militanı da öldürüldü.

YORUMLAR
  Londra saldırı anı görüntüleri
Londra saldırı anı görüntüleri