A24.com.tr » eğitim » Karşılıksız burs veren kurumlar - 2017 Burs veren yerler başvuru şartları

Karşılıksız burs veren kurumlar - 2017 Burs veren yerler başvuru şartları

Karşılıksız burs veren kurumlar - 2017 Burs veren yerler başvuru şartları

Üniversite öğrencileri okurken maddi destek ihtiyacını giderebilmek adına burs almanın derdine düştü. Biz de karşılıksız olarak burs veren kurum ve kuruluşları öğrenciler için derledik.

 Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği yerleştirme sonuçları açıklandı

. Bir çok öğrenci kayıtlarını yaptı. Üniversiteli olan öğrenciler şimdi de yurt ve burs için çalışmalara başladı.

Hayırsever bir çok kurum ve kuruluş öğrencilere belli şartlar sağlandığı takdirde geri ödemesiz yani karşılıksız burs veriyor. Öğrenciler üniversiteyi kazandıktan sonra eğitimlerini tamamlamak için bir geçim kaynağına sahip olmak istiyor. Bunlar için de gözler karşılıksız burs verecek kurumlara çevriliyor.

HANGİ KURUMLAR KARŞILIKSIZ BURS VERİYOR?

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

Her yıl yaklaşık olarak 240 bn öğrenciye burs veriyor. Diyanet burs alacak öğrenciler için vatandaşlardan yardım topluyor.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

Bu dernek bursu her yıl çok sayıda öğrenciye veriliyor. Her yıl yenilenen başvurulara öğrenciler okudukları ilin ADD şubelerinden yapabilir.

TÜRK EĞİTİM VAKFI TEV

bursu her yıl binlerce öğrenciye veriliyor. Vakıf ayrıca kız öğrencilere yurt bursu, YGS-LYS puan türlerinde ilk 5 bine girmiş öğrencilere ayrı bir burs başvurusu için imkan tanıyor.

VEHBİ KOÇ VAKFI

Her yıl binlerce öğrenciye burs veren vakıfın başvuruları online olarak 1-31 eylül tarihleri arasında yapılıyor. ÇAĞDAŞ YAŞAMI

DESTEKLEME DERNEĞİ

Dernek her yıl çok sayıda öğrenciye 150 ile 200 lira arasında değişen fiyatlarda burs veriyor. Burs başvuruları 20 eylül ile 10 ekim arasında yapılıyor. TÜBİTAK Kurum hemen hemen her eğitim düzeyindeki öğrenciye burs veriyor.

MİLLİ EĞİTİM VAKFI

35 yıldır öğrencilere destek veren vakıf her yıl çok sayıda öğrenciye karşılıksız burs imkanı tanıyor. İSTANBUL TİCARET OFİSİ İTO her yıl yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Bugüne kadar 16 binin üzerinde öğrenciye burs veren kuruma başvuruda bulunmanızı tavsiye ediyoruz.

YEKÜV

Başarılı fakat maddi imkanların zorluğundan dolayı eğitimini devam ettirmekte zorlanan öğrencilere burs veren vakıf, her yıl belirlenen şartlarda öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Alarko Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Şahinler Holding, Sema Yazar Gençlik Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı,Anadolu Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İstanbul Sanayi Odası Vakfı gibi kurumlarda karşılıksız burs veriyor.

 

 

YORUMLAR
  Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)
Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)