A24.com.tr » sağlık » Kabuklu elma kanseri önlüyor

Kabuklu elma kanseri önlüyor

Kabuklu elma kanseri önlüyor

Kanseri önceliği çözümler arasında kabuklu elma yemeninde aracı bir çare olduğu tespit edildi.

 Antioksidan etkisi vücutta hastalıklara geçit vermiyor.

Son yıllarda kanser vakalarındaki artış korkuturken; beslenme düzeninde yapılacak basit değişikliklerle bu ölümcül hastalıktan korunmak mümkün oluyor. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elmanın da kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı etki gösterdiği belirtiliyor. Medical Park İzmir Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kabuğuyla yenilen elmanın kansere geçit vermediğini ifade ediyor. "Tüketebileceğimiz en sağlıklı besinlerden biri olan elma, zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok hastalıktan koruyucu etkiye sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki gösterir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Elma, antioksidan içeriği en yüksek meyvedir" diyen Fatma Baysal, şu uyarılarda bulunuyor:

İSHALE-KABIZLIĞA ÇARE

C vitaminin büyük çoğunluğu elma kabuğunda bulunduğu için elmanın çok iyi yıkanıp tarım ilacı kalıntılarından arındırıldıktan sonra kabuğuyla beraber tüketilmesinde fayda vardır.
Elma, besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur.
Elma kabuğunun alt kısmında çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır. Yani ishal durumlarında elma kabuğu soyularak tüketilmelidir.

KALP DOSTU...

Elma kalp hastalıklarını önlemede olumlu etki gösterir.
İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon kanseri ve akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltır.
Elma kabuğunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlar, kolon kanseri riskini azaltır.
Elma yağ, kolesterol ve sodyum içermez. Posa içeriği sayesinde her öğünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttırır. Bu sayede hem iştah hem de kilo kontrolü sağlar.

TAZE BİR CİLT İÇİN...

HER derde deva meyvelerden elmanın cilde tazelik ve güzellik de getirdiğini söyleyen diyetisyen Fatma Baysal, içeriğini şöyle anlatıyor: "1 büyük boy elma 34 gram karbonhidrat, 1 gram protein, yüzde 8 oranında C vitamini, yüzde 20 oranında posa ve 260 miligram potasyum içerir. Her gün mutlaka 1 elma tüketin."

ŞEKER RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

"Yapılan çalışmalarda düzenli olarak elma tüketen bireylerin daha düşük kan glikoz seviyelerine sahip olduğu, bu sayede TİP-2 diyabet riskinin azaldığı görülmüştür.".

 

YORUMLAR
  Öğretmenler gününe ait en komik capsler
Öğretmenler gününe ait en komik capsler