A24.com.tr » yaşam » İstanbullular için günübirlik tatil noktaları

İstanbullular için günübirlik tatil noktaları

İstanbullular için günübirlik tatil noktaları

Bayram tatilinde şehir dışına kaçamayan İstanbullular için birbirinden güzel tatil noktaları. İstanbul'a sadece 2-3 saat uzaklıktaki gizli cennetleri keşfedin.

Bayram tatili başladı, İstanbulluların çoğu tatile gitse de bazıları tatil fırsatı bulamadı. İstanbul'da bayramda çalışmak zorunda kalanlar için günübirlik tatil kaçamağı yapacak ve dinlenebilecek 9 tatil yerini bir araya topladık.

Marmara Denizi’nin ortasında Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısındaki adalar grubundan biri Avşa Adası. İstanbul’dan deniz otobüsüyle sadece 2 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

İstanbul’a iki saat uzaklıktaki Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy'de hem kültür turu yapabilirsiniz hem de ahşap evlerle çevrili sokaklardan sahile uzanıp, balıkçı barınaklarını ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaraları keşfedebilirsiniz.

İstanbul’dan yola çıkıp 1,5 saat sonra Sapanca Gölü’nde ağaçların, kuş cıvıltılarının ve özgürce koşuşturan kazların arasında dinlenmenin yanı sıra çevredeki tesislerde SPA masajı ile yorgunluk atılabilir. Biraz daha yolu uzatırsanız Maşukiye'de doğa yürüyüşlerine katılabilir, bungalov evlerde bir günlük tatil yapabilirsiniz.

Vapurla veya aracınızla ulaşabileceğiniz Anadolu Kavağı özellikle bahar ve yaz aylarında piknik keyfi için çok uygundur. Anadolu Feneri dalgakıranı içerisinde yer alan balık restoranlarında da deniz ürünleri keyfini çıkarmak mümkün.

Sarıyer’in kapı komşusu Kilyos'un denizi biraz tehlikeli olsa da tepeye çıktığınızda manzarası mükemmel. Kilyos’ta bugüne ulaşabilen üç su terazisi, iki taş iskele, kayıkhane ve İstanbul’un Fethi anısına 1453'te dikildiği söylenen büyük çınar ağacı da ziyaret edilebilir.

Sakarya’nın Karasu ilçesindeki Yenimahalle, Acarlar Longozu ve Taraklı Kasabası, iki günlük bir bahar rotası. Yenimahalle, Sakarya’nın Karadeniz’e döküldüğü yerde, eski Türk filmlerinden fırlamış bir kasabayı andırıyor. Buradaki balık lokantalarını hafızaya kaydetmemek imkansız.

Beykoz’un şirin sahil köyü Riva, İstanbul’a 1 saat uzaklıktaki günübirlik rotalardan. Denizi ve kumsalı epey davetkar görünse de, bu mevsimde en iyisi Riva Deresi’nde balık tutup piknik yapılabilir. Motor sporlarını seviyorsanız ATV turu da yapabilirsiniz.

 

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”
Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”