A24.com.tr » magazin » Hülya Koçyiğit acı haberi verdi: Benim için dua edin

Hülya Koçyiğit acı haberi verdi: Benim için dua edin

Hülya Koçyiğit acı haberi verdi: Benim için dua edin

Yeşilçam sinemasının '4 Yapraklı Yonca' olarak tabir edilen usta oyuncuları arasında yer alan Hülya Koçyiğit, çok ciddi bir hastalığa yakalandığını açıklayıp sevenlerinden dua etmelerini istedi.

ABD'de bulunan ünlü sanatçı teşhisinin hemen ardından ameliyat kararı alındı.

Bugün ameliyat olacak olan ünlü sanatçı sevenlerinden dua istedi.

HÜLYA KOÇYİĞİT KİMDİR?

Hülya Koçyiğit 12 aralık 1947 tarihinde İstanbul Yenikapı’da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Melek Koçyiğit, babasının adı Sedat Koçyiğit’tir. Mutlu bir çocukluk geçiren Hülya Hanımın annesi çok kuralcıdır. Feryal ve Nilüfer adında iki tane kız kardeşi vardır.

İlkokul eğitimini İstanbul’da tamamlamış ve daha sonra Ankara’ya taşınmışlardır. Ankara’da Atatürk Kız Lisesinde eğitimine devam etmiştir. Sonrasında Ankara Devlet Konservatuarı Bale bölümünü okumuş ve mezun olmuştur.

1.74 boylarında, 69 kilo, kumral tenli, kahverengi saçlı ve gözlü olan başarılı bir kadın oyuncumuzdur. Tam bir yay burcu kadınıdır.

Hülya Koçyiğit, Öğretmeni olan Muhsin Ertuğrul’un yönlendirmesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi almaya başlamıştır. Diğer iki kız ardeşi de İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda oynamaktadır.

Kardeşi olan Nilüfer Hanım bir yönetmenden film teklifi gitmiş ve Hülya Koçyiğit’ten önce sahnelere çıkmıştır. Çok küçük bulunmasına rağmen bir çok dizi ve filmde oynamıştır.

Ses dergisinin düzenlediği bir yarışma ile Metin Erksan adını duyurması için yazdırır. Bu yarışmada mayo giyilmesi istenmiştir. Ancak budan haberi olmayan Hülya Koçyiğit annesi ile kiralık mayo bulmak için dolanır ve birinden fazla mayo bulurlar. Bu kişi Ajda Pekkan’dır. O yarışmada Ajda Pekkan birinci gelirken Koçyiğit ikinci sırada yerini almıştır.

Türk Sinemasına büyük katkısı olan başarılı oyuncunun birçok film ve dizisi vardır. 1968 yılında Selim Soydan ile evlenmiş Gülşah adında bir kız çocukları olmuştur.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar
Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar