A24.com.tr » sağlık » Mangal kansere neden oluyor

Mangal kansere neden oluyor

Mangal kansere neden oluyor

Yaz aylarının vazgeçilmez keyiflerinden biri olan mangal keyfinizin kansere yol açmasını istemiyorsanız bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

 Yaz ayının olmazsa olmazlarından olan mangalın yanlış uygulanması kansere neden oluyor. Çok yüksek sıcaklıklarda et pişirmenin heterosiklik aminler denilen kansere neden olan bileşikleri üretebildiğini belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Özelikle kömürleşmiş etlerin sık tüketiminin prostat, pankreas ve kolon kanserine yakalanma riskini arttırdığı biliniyor. Ayrıca çok fazla ızgara tüketim yapan ülkelerde mide kanseri vakaları da yüksek oranda görülmektedir" dedi. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ızgara yapmanın da güvenli yollarını şöyle sıraladı: Birkaç saat önce etleri terbiye etmek heterosiklik amin oluşumunu azaltır. Bunun için biberiye, zerdeçal, zeytinyağı ve sarımsak kullanılmalı.

YORUMLAR
  Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!
Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!