A24.com.tr » teknoloji » Android telefonlarda "Godless" virüsü alarmı

Android telefonlarda "Godless" virüsü alarmı

Android telefonlarda "Godless" virüsü alarmı

Asya'dan yayılmaya başlayan "Godless (Allahsız)" adlı virüs Andoid telefonlar için büyük tehlike içeriyor. Özellikle Android 5.1 Lollipop işlemcileri hedef alan virüs, telefonu etkisiz hale getiriyor.

Android telefonların büyük bir kısmını tehdit eden Godless “Allahsız” isminde virüs türedi.Android işletim sisemine sahip olan telefonların yaklaşı yüzde 90 lık kısmını tehdit eden virüs oldukça tehlikeli.

Zarar verici korsan yazılım olan Godless genellikle android 5.1 Lollipop işletime sistemini hedef alıyor. Bu zamana kadar ortaya çıkan virüslerden daha farklı olan Godless bilgi çalmak yerine telefona direk zarar vererek telefonu işlevsiz hale getiriyor.Godless in dünyada şimdiye kadar 850 milyon cihazı etkilediği ve büyük ölçüde zarar verdiği rapor edildi.

FARK EDİLMİYOR

Allahsız Virüs’ün zarar verme yöntemi ise oldukça farklı. Virüs ilk olarak ekranı devre dışı bırakyor. Ekranın devre dışı kalması ile telefonda yapılan işlemler kullanıcı tarafından gözlemlenemiyor. Bu nedenlede Godless isimli virüsün ne tür işlemler yaptığıda kullanıcı tarafından fark edilemiyor. Godless telefona sızdıktan sonra telefonun güvenlik noktalarını bir bir saf dışı bırakarak kullanıcıya ait bilgiler numaralar gibi bir çok bilgiyi ele geçirerek üstüne birde kötü uygulamaları telefona yüklüyor.

GİDEREK YAYILIYOR

Hindistan’dan başlayarak yayılan Godless şu anda Asya kıtasını sarmış durumda. Amerika’da Android kullanımının yüzde 1.51’ini Avrupa’nın da Yüzde 2’sini etkilemiş durumda. Ancak Rusya, Tayland, Endonezya, Japonya gibi Orta Asya ve Doğu Asya ülkelerinde hızla yayıldığı gözlemleniyor. 

YORUMLAR
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)