A24.com.tr » teknoloji » Geleceğin teknolojisi yapay zeka nedir, yapay zeka örnekleri

Geleceğin teknolojisi yapay zeka nedir, yapay zeka örnekleri

Geleceğin teknolojisi yapay zeka nedir, yapay zeka örnekleri

Silikon vadisinin altın çağını yaşadığı günümüzde geleceğin teknolojisi olarak gösterilen yapay zekanın ilk örnekleri hayatımıza girdi bile. Peki yapay zeka nedir? Yapay zekanın ilk örnekleri neler?

Amerika, Rusya, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin milli gelirlerinden milyarlarca dolar kaynak ayırdığı yapay zeka, geleceğin teknolojisi olarak gösteriliyor. Peki hayatımıza henüz giren yapay zeka ne anlama geliyor, ilk örnekleri neler?

Peki Yapay Zeka nedir? Yapay Zeka örnekleri nelerdir?

En kısa tanımıyla, gelişmiş bilgisayar programlarının karmaşık konular hakkında insanlar gibi düşünüp, insanlar gibi tepki verebilmesidir. Bu konuda en başta gelen örnek tabii ki Apple Siri. Bu uygulamayı takip eden uygulamalar ise Microsoft Cortana, Google Now, IBM Watson, IPsoft Amelia olarak dikkat çekiyor. IBM Watson, diğer sayılanların yanında oldukça gelişmiş sayılabilir. IBM Watson hastane kayıtlarını inceleyerek mantıklı çıkarımlarda bulunabiliyor, hatta hastalıkla ilgili geçmiş kayıtlardan yola çıkarak tahminlerde bulunabiliyor. Gelecekte doktorların yerine yapay zeka kullanan bilgisayarları görebilirsiniz! IBM Watson ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi buraya tıklayarak internet sitelerinde bulabilirsiniz. Bu teknolojinin en şaşırtıcı özelliklerinden birisi de düşünceleri okuyabilmesi! Yapay zeka gelecekte otomobillerde de kullanılıyor olacak. Otomobiller Bosch’un sensörlerini halihazırda kullanıyor, gelecekte bu sistem yapay zeka ile birleştirilerek diğer araç kullanıcılarının davranışları izlenebilecek ve otonom araçlar geliştirilecek. 

YORUMLAR
  Dünyanın en iyi televizyon serileri
Dünyanın en iyi televizyon serileri