A24.com.tr » yaşam » Çukurova Üniversitesi'nde kızları korkutan taciz yolu

Çukurova Üniversitesi'nde kızları korkutan taciz yolu

Çukurova Üniversitesi'nde kızları korkutan taciz yolu

Çukurova Üniversitesi Hukuk fakültesine giden patika yolda taciz üstüne tacize uğrayan kız öğrenciler isyan etti.

İşte o taciz yolu ve kızları kampanya yapmaya kadar vardıran bitmek bilmeyen taciz kabusu.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Balcalı Kampusu'nun dışında. Hukuk öğrencileri fakültelerine ancak ring seferiyle gidebiliyor. Ancak ring seferi çok fazla fakülte dolaştığı için kalabalık oluyor ve yetersiz kalıyor. Ringi kaçıran öğrenci yürümek zorunda. Üstelik asfalt yol yok. Yolda ise kız öğrenciler tacize uğruyor. Öğrenciler isyanda...

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri #yoltacizisonbulsun etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı. Öğrenciler "Yolun yapılması için yeni bir Özgecan vakasının yaşanması mı bekleniyor" diyor. Bilindiği gibi Tarsus Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, okuldan Mersin'deki evine dönerken bindiği minibüs şoförü tarafından tecavüze uğramış ve yakılarak öldürülmüştü.

PATİKA YOLDAN GİDİYORLAR

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi kampusun dışında. Kampusun girişinden fakülteye her yarım saatte bir ring seferi yapılıyor. Ring güzergahında Diş Hekimliği Fakültesi, sağlık Bilimleri Enstitüsü, İletişim Fakültesi, Merkez Laboratuvar, Kongre Merkezi, Hukuk Fakültesi, Otomotiv Mühendisliği ve erkek öğrenci yurdu var. Ring servisleri bu kadar çok öğrenci için yeterli olmuyor. Fakülteye giden yol asfalt değil, patika. Ringi kaçıran öğrenciler bu yolu yürümek zorunda. Şehre ulaşan toplu taşıma araçları ise fakültenin 2 kilometre uzağından geçiyor.

Öğrenciler bu yolun 3 yıldır rektörlük tarafından 'Yeterli para yok' denilerek yapılmadığını iddia ediyor.

YORUMLAR
  Survivor 2017'de kim kaç kilo verdi?
Survivor 2017'de kim kaç kilo verdi?