A24.com.tr » yaşam » Bedelli askerlikle ilgili dikkat çeken öneri

Bedelli askerlikle ilgili dikkat çeken öneri

Bedelli askerlikle ilgili dikkat çeken öneri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerliğe karşı olduğunu ancak buradan gelecek paranın SMA hastalarının tedavisi için kullanılabileceğini söyledi.

SMA hastası olan ve geçtiğimiz gün Sakarya'da 9 aylık Eymen Çapkın'ın vefatını üzüntü ile öğrendiğini ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ülkemizde yaklaşık 2 bin civarında SMA hastası, ağırlıklı olarak çocuk var. Öncelikle Rabbim acil şifalar versin. Üzücü olan şu ki; bunların önemli bir kısmı ilacına ulaşamadıkları, parasal değerini karşılayamadıkları için hayatlarını kaybediyorlar. Bu durum ülkemiz adına utanç verici, milletimiz ve aileler içinde kahredici bir durum. Bunun mutlaka ama mutlaka çözülmesi şart" dedi.



KAYNAK OLARAK 'BEDELLİ PARASI' ÖNERİSİ

Kaynak bulunma konusunda da öneri veren Destici, "Kaynak bulunamıyorsa bizim önerimiz, değişik fonlarda milyarlarca TL para var ve daha az önemdeki farklı alanlarda harcanıyor. 2 milyar dolar buraya ayrılsın. Ya da bedelli askerliğe ilkesel olarak karşıyım. Lakin oluşacak kaynak buraya aktarılıp 2 bin canımız hayata tutunacaksa bu da yapılabilir. Son olarak Sakarya'da SMA hastası olan Eymen bebek, tedavisi yapılamadığı için hayatını kaybetti. Rabbim ailesine sabırlar versin, cennetinde buluştursun" diye konuştu.  

YORUMLAR
  Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?
Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?